Μετά τα Μνημόνια: Η (μη) ανάγνωση του πραγματικού προβλήματος (ή γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Ελλάδα)

File Photo: Υποστηρικτές του «Όχι» στο δημοψήφισμα, για το αν η κυβέρνηση θα δεχτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης, πανηγυρίζουν, μετά τα αποτελέσματα, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στο Facebook πριν από μερικά χρόνια. Το αναδημοσιεύουμε διότι είναι επίκαιρο και σήμερα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Η γραφειοκρατία (δημόσιος τομέας) στον υπόλοιπο από την Ελλάδα κόσμο, πολλές φορές, ερμηνεύει άδικα, υποδεικνύει λανθασμένα, σφάλει. Ανθρώπινο. Με την υπόδειξη και απόδειξη του σωστού, διορθώνει και βελτιώνει (και συνήθως ζητά και συγγνώμη).

Στην Ελλάδα παραμένει ακλόνητη στις όποιες θέσεις της. Ας υποθέσουμε (εύχομαι σωστά) ότι οι εδώ εκφραστές της δεν είναι στόκοι, πνευματικά καθυστερημένοι και γονιδιακά ατελείς.

Συνεπώς τι συμβαίνει: τι θα λέγατε στο, ότι το σύνολο του δημοσίου τομέα, (και των αφεντικών τους βεβαίως) ενεργά ή παθητικά, συνθέτουν μια συμμορία που συνειδητά παραπλανά, εκβιάζει, απειλεί, καθαρά για ιδιοτελείς σκοπούς.

Παραπλανούν, τον απλό πολίτη για την υφαρπαγή της ψήφου (τα αφεντικά) και με τυπολατρικές, γελοίες αρκετές φορές προϋποθέσεις, για την εκπλήρωση τις οποιασδήποτε εργασίας με το δημόσιο (οι μίζεροι και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους διαβρωμένοι υπάλληλοι).

Εκβιάζουν (ο τρόπος γνωστός) για να πράξουν το αυτονόητο, που είναι βεβαίως υποχρέωση τους, με αποτέλεσμα ο ιδιωτικός τομέας ή να υποκύπτει ή να ξενιτεύεται (πόσοι πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο; Απάντηση: κανείς).

Όταν παραπλάνηση και εκβιασμός δεν αρκούν για την ολοκλήρωση των στόχων τους, περνάνε στην απειλή, μέσω νόμων για φοροδιαφυγή, μη απόδοση ΦΠΑ, φυλάκιση, διαπόμπευση κ.λπ.

Μη νόμων!!! για παράνομη χρήση γης (και αυτό στο μοναδικό κράτος χωρίς Κτηματολόγιο και όπου με δυο ψευδομάρτυρες, σε αγαστή συνεργασία με διαβρωμένους υπαλληλίσκους, ο οιοσδήποτε σου παίρνει το σπίτι).

Μέσω παράνομων (αλήθεια πόσοι αιώνες χρειάζονται για εφαρμογή των κανόνων) τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων (για να κρατά γερά ο αλληλοεκβιασμός), και οτιδήποτε άλλο ο αρρωστημένος εγκέφαλος τους σκεφτεί.

Και βεβαίως η πλήρης ατιμωρησία των ίδιων ( μέσω παραγραφών, και μη εφαρμογής των νόμων για αυτούς (από ποιους;)

Η μόνη απορία μου:

Στον διαβρωμένο / διαπλεκόμενο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα (το γνωστό), δεν έχει ούτε ένας / μια, τα “άντερα” να το δημοσιεύσει, καταγγείλει, πολεμήσει;

They have the means and the methods.

Ανθρωπάκια (με δις) για λύπηση (δις).

Γιάννης Καλαφάτης είναι επιχειρηματίας στη Νέα Υόρκη. Είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικών εταιρειών. Επίσης είναι ο CEO των εταιρειών York Films και York Studios.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να διαβεί τον Ρουβίκωνα; Το σόου στη Νέα Υόρκη και η “φυγή” από το δυτικό μαντρί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: