Αν είναι δυνατόν! Μετά από 15 χρόνια αθώος ο Χριστοφοράκος και άλλοι 19, από το Εφετείο, για τα μαύρα ταμεία της Siemens

FILE PHOTO: O πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ




Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια δικαστικής διερεύνησης, κλείνει η αυλαία σε στην πολύκροτη υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» Siemens με απαλλακτική απόφαση και για τους 20 κατηγορουμένους.

Συγκεκριμένα και οι 20 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία, για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω 20ετιας σε επιμέρους πράξεις.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου είναι ότι δεν αποδείχτηκε ή υπήρξαν αμφιβολίες ότι οι κατηγορούμενοι αύξησαν με παράνομο τρόπο τα έσοδά τους από τη σύμβαση 8002 ψηφιοποιησης του ΟΤΕ, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Siemens.

Ανάμεσα στους αθωωθέντες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, και άλλα πρώην στελέχη της ελληνικής και γερμανικής εταιρείας. Για τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα, δεν υπήρξε απόφαση του δικαστηρίου, γιατί δεν είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Εκκρεμεί σε βάρος του κάθειρξη 15 ετών.

Πηγή ertnews.gr // Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Νίκος Ανδρουλάκης στο OPEN: «Υπάρχει μια μιντιακή ηγεμονία που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάνει κακό στη χώρα» [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: