Με lock on απαντούν τα “γεράκια” σε όσους εισβάλουν στην αυλή μας, το Αιγαίο*Τα νούμερα ανατρέπουν τα τουρκικά ψεύδη

Οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι οι πρώτοι που έχουν αντιληφθεί και ενημερώσει για την αλλαγή συμπεριφοράς των αεροπόρων της γείτονος, οι οποίοι προσπαθούν να φανούν πιο επιθετικοί στον ουρανό του Αιγαίου. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε διαταχθεί να πράττουμε όταν οι Τούρκοι εισβάλουν στην αυλή του σπιτιού μας που είναι ο ουρανός του Αιγαίου. Το lock on και προβλέπεται και επιβάλλεται όταν υπάρχουν άγνωστα, παράνομα ίχνη στον ουρανό μας»

Αυτή είναι η άποψη που εκφράζεται από τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπα με την τουρκική προκλητική συμπεριφορά στον ουρανό του Αιγαίου.

Το αεροπορικό Επιτελείο η εντολή που δίνει προς το ιπτάμενο προσωπικό που κάθε μέρα βρίσκεται στην ώρα έξι των τουρκικών μαχητικών, είναι πως πρέπει να συνεχίζεται να κάνετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την δουλειά σας, χωρίς υπερβολές αλλά δίνοντας τις απαντήσεις που χρειάζεται. Στα readiness και στις μοίρες επιφυλακής τα «γεράκια» της αεροπορίας δεν θα σταματήσουν να κάνουν αυτό που χρειάζεται, ακόμη και με σκληρό τρόπο, ώστε να δίνουν μαθήματα σε όποιος θέλει να παραβιάζει τον Ελληνικό ουρανό.

Οι κινήσεις αποτροπής και αποφασιστικότητας, πολλά πόδια πάνω από το έδαφος είναι πολλές και μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας σημειώνουν με νόημα αρμόδιες πηγές.

  • Οι πάντες έχουν αντιληφθεί ότι οι γείτονες προετοιμάζονται να τα παίξουν όλα για όλα και να φτάσουν σε κορύφωση των προκλήσεων. Στόχος τους, όπως σημειώνεται δεν είναι ένα διευρυμένο θερμό επεισόδιο αλλά ένα σκληρό ατύχημα, το οποίο σαφώς κανείς δεν μπορεί να υπολογίζει τις διαστάσεις που θα λάβει. Και γι’ αυτό τον λόγο, όλα τα πιθανά σενάρια έχουν τεθεί επί τάπητος ώστε ν’ αντιμετωπιστούν στο πεδίο οι προκλήσεις που ενδεχομένως φανούν τις επόμενες ημέρες.

Βεβαίως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως τουλάχιστον έως τις ημέρες που ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανιστεί στον ΟΗΕ, το μόνο που θα υπάρχει θα είναι η συνέχιση της ακραίας ρητορικής.

Με το ανθελληνικό παραλήρημα της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας να μην σταματά, τις επόμενες ώρες πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στη γείτονα, όπου μεταξύ άλλων, όπως διαρρέεται στα Μέσα που «εξυπηρετούν» τις ανάγκες της μονταζιέρας, θα συζητηθεί εκτενώς και τα όσα συμβαίνουν σε σχέση με την Ελλάδα, η οποία «κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο», σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από τον Τουρκικό Τύπο. Μάλιστα εκεί θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας.

Η μονταζιέρα του τουρκικού υπουργείου άμυνας

Όμως απ’ ότι φαίνεται οι διαρροές που γίνονται από το υπουργείο άμυνας της γείτονος ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εικόνα που υπάρχει στην Ελληνική πλευρά, ότι δηλαδή η γείτονα αναζητά το επεισόδιο.

Στον Τύπο οι «πηγές» του τουρκικού ΥΠΑΜ αναφέρουν πως 1123 φορές έχουν γίνει παραβιάσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και στα χωρικά ύδατα. Το νέο αφήγημα στο οποίο στρώνει το χαλί ο τουρκικός Τύπος έρχεται σε αντίθεση, με τα όσα έχουν υποστηρίξει τόσο τα ΜΜΕ, όσο και οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Πριν λίγα 24ωρα οι Τούρκοι ομιλούσαν για 3 περιστατικά lock on, δυο στα οποία κατηγορούν την Ελλάδα ότι τα F-16 εγκλώβισαν τουρκικά αεροσκάφη κι ένα που τα παράνομα στο FIR Αθηνών μαχητικά της Τουρκίας εγκλωβίστηκαν από τους S-300.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επανέρχονται ανεβάζοντας τον αριθμό των περιστατικών από τον 15Αύγουστο στα 14, όπου έκατσαν και μέτρησαν κάθε δευτερόλεπτο lock on.

3372 δευτερόλεπτα ήμασταν εγκλωβισμένοι υποστηρίζουν οι Τούρκοι…

Η αποδόμηση των αριθμών της Άγκυρας

Και σε αυτή την περίπτωση η αλήθεια, είναι από τις λίγες φορές που δεν είναι κάπου στη μέση…

Τα καθημερινά στοιχεία που διατηρούνται στο Επιτελείο τα δείχνουν όλα, τι ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι στον Ελληνικό ουρανό, αμφισβητώντας το FIR Αθηνών και παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

  • Οι παραβάσεις στο FIR Αθηνών από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει τις 1338 και οι παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, δηλαδή πιο κοντά από τα 10 ναυτικά μίλια από την Ελληνική γη είναι 5840, ένας αριθμός ρεκόρ κι ακόμη δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Οπλισμένα αεροσκάφη ήταν 144 σχηματισμοί, αποτέλεσμα αυτού 170 αερομαχίες.

Οι υπερπτήσεις που αποτελούν κορυφαία κίνηση αμφισβήτησης Εθνικού εδάφους και που όλοι οι Σύμμαχοι έχουν καταδικάσει ως ενέργεια είναι 156…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σκέφτεται τα ελληνικά F-16, Rafale, Mirage, Phantom και τρέμει: Εντολές Ερντογάν να κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο * Οι πονηριές… που έγιναν απειλές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: