Οι Ουκρανοί, “σπρώχνουν” προς την έξοδο τον Ρώσο εισβολέα: Ποιος γνωρίζει όμως, το μέλλον του πολέμου;

Workers using excavators clean the debris of a destroyed building in Mariupol, eastern Ukraine, 25 September 2022. From 23 to 27 September, residents of the self-proclaimed Luhansk and Donetsk People’s Republics as well as the Russian-controlled areas of the Kherson and Zaporizhzhia regions of Ukraine vote in a referendum to join the Russian Federation. EPA, STRINGER




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ανατολική Ουκρανία κυριολεκτικά βράζει. Ένας αέρας νίκης επικρατεί στην περιοχή, μετά και τις επιτυχημένες αντεπιθέσεις των Ουκρανικών στρατευμάτων, έναντι των Ρώσων εισβολέων. Περιοχές που είχαν κατακτηθεί από την Ρωσική αρκούδα, γυρνάνε πάλι στα χέρια των Ουκρανών και οι Ρώσοι σπρώχνονται προς τα σύνορα.

Ο δρόμος για αυτό όμως, είναι μακρύς και θα είναι επίπονος. Το Χάρκοβο και οι περιοχές προς τα ανατολικά γύρω από αυτό, έχουν ανά-κατακτηθεί, όπως και περιοχές στα νότια της Ουκρανίας, όπου οι μάχες μαίνονται.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, φαίνεται πως βιάζεται να ολοκληρώσει τα ψευδή και αναξιόπιστα δημοψηφίσματα, που ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 του ίδιου μήνα.

Πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στο έγκριτο Institute for the Study of War, αναφέρουν ότι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της Ρωσίας, δεν φαίνεται πως πλέουν στην ίδια κατεύθυνση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κυρίως στην μερική επιστράτευση.

Ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ταυτόχρονα, θέλουν Ρώσους στρατιωτικούς, να ήθελαν να υποχωρήσουν για να ανασυνταχθούν, βρίσκοντας τοίχο στο Κρεμλίνο, που τους υποχρέωσε να παραμείνουν και να πολεμήσουν, χάνοντας πολύτιμο ανθρώπινο προσωπικό και εξοπλισμό.

Φαίνεται παρόλα αυτά, πως η Ρωσία βρίσκει ιδιαίτερη δυσκολία με την Ουκρανία, καθώς η μερική επιστράτευση λέει πολλά…

  • Ο Ρώσος Πρόεδρος, σύμφωνα με το Institute for the Study of the War, έναν Μη Κυβερνητικό Οργανισμό με έδρα την Ουάσιγκτον, αναφέρει, πως η Ρωσία επιστρατεύει άτομα ακατάλληλα για το μέτωπο του πολέμου.
  • Τι συμβαίνει πραγματικά; Γιατί η Ρωσία εκτοξεύει απειλές για πυρηνικά, επιστρατεύει κάθε λογής πολίτες και ταυτόχρονα βιάζεται να προσαρτήσει τις περιοχές που έχει κατακτήσει;

Όλα αυτά, ίσως σημαίνουν ότι η Μόσχα μπορεί να μην τα βρίσκει σκούρα μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά ότι έχει αρχίσει και η… γκρίνια στο Κρεμλίνο. Άλλωστε φήμες και ενίοτε ειδήσεις, θέλουν τον αρχηγό του Στρατού της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού, να μην έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Πούτιν, την ώρα μάλιστα που η Κίνα και η Ινδία, κρατούν αποστάσεις από την Ρωσία.

Η Ευρώπη από την άλλη, θα είναι ο μοιραίος παίχτης αυτής της διαμάχης, που μάλλον θα δυσκολευτεί τον χειμώνα. Σε περίπτωση που ο Ρώσος Πρόεδρος δει ότι χάνει τον πόλεμο (πράγμα που ήδη συμβαίνει), ίσως να μην πατήσει το κουμπί των πυρηνικών, αλλά μάλλον θα τα βάλει με όποιους και όσους μπορεί.

Την έκβαση αυτού του πολέμου και την κατάληξη του, κανείς δεν μπορεί να την γνωρίζει τελικά. Η διχοτόμηση παρόλα αυτά, είναι μια <λύση>, που αν και κανείς δεν την θέλει, μπορεί να την δούμε να συμβαίνει στο άμεσο μέλλον. Μέχρι το τέλος όμως, κρατηθείτε γερά!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Ελλάδα οφείλει να προστατεύσει με κάθε μέσο την Εθνική της Κυριαρχία: Απέναντι στον υπερόπτη, χυδαίο και ψεύτη Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: