Η επιστράτευση είναι για… τους άλλους: Ο Ναβάλνι ξεφτίλισε τον γιο του εκπροσώπου του Κρεμίνου που αρνήθηκε να καταταγεί [video]

Ο ακτιβιστής της ομάδας Ναβάλνι κατα τη διάρκεια του επίμαχου τηλεφωνήματος




Tο καθεστώς Πούτιν στα καλύτερά του. Ο Νικολάι Πεσκόφ, γιος του Ντμίτρι Πεσκόφ, (εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν) πιάστηκε στα πράσα καθώς αρνήθηκε να παρουσιαστεί σε στρατολογικό γραφείο μετά την επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν.

Το τηλεφώνημα προς τον υιό Πεσκόφ έγινε από έναν ακτιβιστή της ομάδας του έγκλειστου αντιφροούντος αντιπάλου του Πούτιν Alexey Navalny στο πλαίσιο της εκπομπής «Δημοφιλής πολιτική».

Ο ακτιβιστής, του συστήθηκε ως στρατιωτικός επίτροπος, και τον «ενημέρωσε» ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατολογικό γραφείο.

Του είπε μάλιστα ότι η κλήτευση έχει ήδη εκδοθεί τόσο μέσω της πύλης Κρατικών Υπηρεσιών όσο και με επιστολή.

Και ρώτησε τον υιό Πεσκόφ εάν θα προσέλθει στο στρατολογικό γραφείο μέχρι τις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Οι απαντήσεις του… μπαρουτοκαπνισμένου υιού Πεσκόφ είναι απολαυστικές:

«Στις 10 το πρωί, φυσικά, αύριο δεν θα έρθω. Εάν γνωρίζετε ότι είμαι ο κύριος Πεσκόφ, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι και τόσο σωστό, να βρίσκομαι εκεί. Θα λύσω το ζήτημα σε άλλο επίπεδο», απάντησε ο Νικολάι Πεσκόφ

Ο γιός του εκπρόσωπου τύπου του Ρώσου προέδρου είπε ότι πρέπει «να καταλάβει τι συμβαίνει» και «ποια είναι τα δικαιώματά του».

«Δεν έχω πρόβλημα να υπερασπίσω την πατρίδα, αλλά πρέπει να καταλάβω τη σκοπιμότητα της δικής μου παρουσίας, σας μιλάω για ορισμένες πολιτικές ιδιαιτερότητες», κατέληξε ο Νικολάι.

Οι συντάκτες της εκπομπής επισημαίνουν ότι η συζήτηση έγινε ζωντανά, οπότε δεν μπορούσαν να κόψουν τίποτα από αυτήν.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι οι δημοσιογράφοι μίλησαν με τον γιο του, υποστηρίζοντας όμως ότι έκοψαν το πιο ουσιώδες μέρος της συνομιλίας.

«Ζητήστε τους να βγάλουν πρώτα ολόκληρη τη συζήτηση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη μόνη σωστή επιλογή του. Ούτε και αυτός» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Δεν αποκλείει κλείσιμο συνόρων το Κρεμλίνο: Για αποτροπή μαζικής φυγής νέων που δεν θέλουν να επιστρατευθούν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: