Η Ελλάδα οφείλει να προστατεύσει με κάθε μέσο την Εθνική της Κυριαρχία: Απέναντι στον υπερόπτη, χυδαίο και ψεύτη Ερντογάν

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη Sakarya. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πέρα από την χυδαία διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, που επιχειρεί να παρουσιάσει ο σουλτάνος της Άγκυρας, υπάρχει και ένα άλλο βρώμικο παιχνίδι, που πήγε να παίξει στην παράσταση που έδωσε από το βήμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Επιχείρησε απευθυνόμενος στην ουσία στις χώρες του τρίτου κόσμου, που ήταν το βασικό ακροατήριό του, να παρουσιάσει την Ελλάδα ως τον δολοφόνο ανθρώπων στα νερά του Αιγαίου και να μιλήσει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στους αμύητους των γεγονότων ξέχασε να πει από που ξεκινούν τα φουσκωτά και ποιοι είναι οι διακινητές, που βάζουν ζωές σε θανάσιμο κίνδυνο, έναντι αδράς αμοιβής.

Η Τουρκία κατά Ερντογάν είναι αμέτοχη στο δράμα αυτών των ανθρώπων. Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα ο αυταρχικός ηγέτης της Άγκυρας, για τους στρατοχωροφύλακες, που μεταφέρουν με δικά τους μέσα και με την βία στον Έβρο τους μετανάστες και αφού τους ρημάξουν κλέβοντας τους και το τελευταίο ευρώ, τους οδηγούν στα περάσματα του ποταμού, προκειμένου να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα.

Ξέχασε από το βήμα του ΟΗΕ τα νταηλίκια “θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα” και τα περί νησιών υπό κατοχή, αυτά τα κρατάει για το εγχώριο κοινό του, μια και στη Νέα Υόρκη το έπαιζε προστάτης των απανταχού αδύναμων.

  • Είχε επίσης το θράσος να μιλήσει και για μειονότητες. Στον ΟΗΕ για την μουσουλμανική και στην επιστροφή του, στους δικούς του για την αντίστοιχη Ελληνική. Στα ασύστολα ψεύδη του περιλαμβάνεται και το περί καταπίεσης των μουσουλμάνων της Θράκης με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, που εκείνος και οι παρατρεχάμενοι του επιμένουν να ονομάζουν προπαγανδιστικά “τουρκική μειονότητα”.

Βεβαίως κάνουν ότι αγνοούν τους Πομάκους (28.000), που έχουν μέσω της Οργάνωσής τους διαχωρίσει την θέση τους και τους Ρομά(9.000). Πάντως μια κρίσιμη μάζα που τουρκογενών (93.000) για τους οποίους “ανησυχεί” ο Ερντογάν και το προξενείο της Κομοτηνής, ζουν σε καθεστώς πλήρους ισονομίας και δεν καταπιέζονται από κανέναν.

Απόδειξη οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές που εκλέγονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα έλεγε κανείς ότι έχουν και προνόμια, μια και ισχύουν γι αυτούς ποσοστώσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας.

Τα ψεύδη που αραδιάζει, ενώ γνωρίζει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τα πιστεύει φαίνεται κι ο ίδιος. Ένα τελευταίο είναι αυτό που ξεφούρνισε επιστρέφοντας από το πλήρως αποτυχημένο διπλωματικά ταξίδι του στη Νέα Υόρκη. Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα το παρουσίασε, ως επιτυχημένο.

Απόδειξη, πέρα από την διπλωματική απομόνωση, ο Σουλτάνος να “φάει πόρτα” και από τα Αμερικανικά ΜΜΕ. Τον Ερντογάν φιλοξένησε για συνέντευξη ένα κρατικό κανάλι το Public, ασήμαντης τηλεθέασης, ενώ τον Μητσοτάκη έτρεξαν να καλέσουν τα μεγάλα δίκτυα Bloomberg και CNN.

Για τους Έλληνες της Πόλης της Ίμβρου και της Τενέδου, που αποδεκατίστηκαν την επομένη της Λωζάνης, αρχίζοντας με την απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος και φτάνοντας στις διώξεις χωρίς κανένα πρόσχημα είπε λοιπόν μεταξύ άλλων: “όταν είχα ταξιδέψει στην Τένεδο και την Ίμβρο, ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες που ζούσαν εκεί. “Πού είναι τα παιδιά σου;”. “Στην Αμερική”, μου είπαν. Τους είπα: “Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. “Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική”, μου απάντησαν. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν έχει καμία επιθυμία ή κόπο το παιδί να ζήσει στην Τουρκία”.

Αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς αράδιασε ο Ερντογάν επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, παραποιώντας τα πραγματικά γεγονότα. Δεν μας είπε το πως εκδιώχθηκαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης της Ίμβρου και της Τενέδου τις πατρογονικές τους εστίες.

Δεν μας λέει ότι οι προκάτοχοί του με νωπό το μελάνι της υπογραφής της Λωζάνης δεν επέτρεψαν την εκλογή τοπικών αρχόντων σε Ίμβρο και Τένεδο, όπως όριζε η Συνθήκη, που θα ήταν Έλληνες, μια και τότε στα νησιά αυτά ζούσαν 13.000 και 3.000 αντίστοιχα. Σήμερα επιβιώνουν 500 στην Ίμβρο και δέκα στην Τένεδο. Οι αριθμοί είναι καταλυτικοί.

Με σκοπό να εξαναγκάσουν το ελληνικό στοιχείο να εγκαταλείψει τα δύο αυτά νησιά άρχισαν τις αυθαίρετες δημεύσεις γεωργικών εκτάσεων και απαγόρευσης εξαγωγής προϊόντων κτηνοτροφίας και γεωργίας στην ηπειρωτική Τουρκία.

Τους εκτέλεσαν κανονικά, μια και τότε η όλη οικονομική δραστηριότητα στα δύο αυτά νησιά δεν ήταν άλλη από την γεωργία και την κτηνοτροφία. Και δεν έφτανε αυτό, έστειλαν το 1965 σκληρούς βαρυποινίτες στην Ίμβρο, σε δήθεν ανοιχτή φυλακή, με αποτέλεσμα να κλέβουν να δολοφονούν και να βιάζουν ανεξέλεγκτα.

Σε ένα μόνο χρόνο, άμα τη άφιξή τους, δολοφόνησαν 57 Έλληνες της Ίμβρου. Κάτω από αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες ήταν αδύνατο να επιβιώσει σε Ίμβρο και Τένεδο το ελληνικό στοιχείο. Δεν έφυγαν λοιπόν κύριε Ερντογάν για άλλες Πολιτείες, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε, χωρίς λόγο και αιτία.

Απειλήθηκαν, καταστράφηκαν οικονομικά και κάποιοι δικοί τους έχασαν την ζωή τους. Εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Όσο για την Κωνσταντινούπολη, εδώ ο εθνικιστής – ισλαμιστής νεο Οθωμανός Ερντογάν φαίνεται να αγνοεί τι έγινε το 1955 και το 1964 στην Πόλη.

  • Τότε που έντυσαν με πολιτικά τους στρατιώτες, προκειμένου να αναλάβουν να εκτελέσουν το θεάρεστο έργο τους. Τότε που με τσεκούρια μπήκαν κατέστρεψαν και λεηλάτησαν όλα τα Ελληνικά μαγαζιά στο κέντρο της Πόλης, οδηγώντας τους Ρωμιούς στην επώδυνη προσφυγιά. Από τους 110.000 σήμερα είναι ζήτημα αν παραμένουν δύο χιλιάδες.

Μπορεί ο Ερντογάν να θέλει να παίξει τον ρόλο του Μινχάουζεν, όμως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και η ιστορία δεν γράφεται κατά τις βουλές του νεο σουλτάνου.

Η Ελλάδα οφείλει να προστατεύσει με κάθε μέσο την Εθνική της Κυριαρχία. Από την αμυντική της θωράκιση μέχρι τις διπλωματικές πολυδιάστατες επαφές και κινήσεις. Αυτή είναι η μόνο πειστική απάντηση, που ταιριάζει στο νεο – Οθωμανό επιβουλέα της ακεραιότητας της χώρας μας…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η διαχρονική μεθοδικότητα στην επεκτατική πολιτική της Άγκυρας: Οι επιθετικές της μεθοδεύσει και κινήσεις στην πορεία του χρόνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: