Αινιγματική δήλωση Πούτιν ή απλώς μας δουλεύει: Θέλω το συντομότερο δυνατό το τέλος του πολέμου, όχι όμως κι οι Ουκρανοί

O Bλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής του περιφερειακού μπλοκ ασφαλείας στο Ουζμπεκιστάν. EPA, SERGEI BOBYLEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τη μετάφραση της ινδικής τηλεόρασης στις σημερινές δηλώσεις Πούτιν προς τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως θέλει η σύγκρουση στην Ουκρανία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Ομως, όπως υποστήριξε, δεν επιθυμεί το ίδιο η Ουκρανία, καθώς “είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της στο πεδίο των μαχών”.

Δεν υπάρχει περαιτέρω σχολιασμός ή επιπλέον πληροφορίες για την δήλωση Πούτιν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, κατά την συνάντηση του Πούτιν με τον Μόντι, ο Ινδός πρωθυπουργός είπε στο αφεντικό του Κρεμλίνου ότι τώρα “δεν είναι ώρα για πόλεμο” καθώς η ασφάλεια   των τροφίμων, των λιπασμάτων και των καυσίμων είναι μεταξύ των μεγάλων ανησυχιών του κόσμου αυτή τη στιγμή.

«Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή πολέμου και σας μίλησα στο τηλέφωνο για αυτό», είπε ο Μόντι στον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του περιφερειακού μπλοκ ασφαλείας στο Ουζμπεκιστάν, προσθέτοντας ότι η δημοκρατία, η διπλωματία και ο διάλογος κρατούν τον κόσμο ενωμένο.

Από την πλευρά του ο Πούτιν είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του Μόντι για τον πόλεμο στην Ουκρανία. “Γνωρίζω τη θέση σας σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και γνωρίζω τις ανησυχίες σας. Θέλουμε όλο αυτό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό”.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι «η αντίθετη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας, απέρριψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες» και δήλωσε ότι θέλει να επιτύχει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.

Ο Πούτιν που συναντήθηκε χθες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ παραδέχθηκε ότι το Πεκίνο εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον πόλεμο.

Με πληροφορίες από Reuters

Θανάσιμα εγκλήματα των Ρώσων εισβολέων: 440 πτώματα σε μαζική ταφή στο Ιζιούμ που μόλις ανακτήθηκε * Σπεύδουν παρατηρητές ΟΗΕ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: