Εμπρηστική ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ με συκοφαντίες κατά της Ελλάδας: “Μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων”, ισχυρίστηκε ψευδέστατα [video]

Ο Ερντογάν στο βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με φωτογραφίες ενισχύει… τις συκοφαντίες του κατά της Ελλάδας. Screenshot via YouTube




Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνελευσης του ΟΗΕ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι “μετατρέπει το Αιγαιο σε νεκροταφείο προσφύγων”, προχωρά σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [!]  και πως  «με παράνομες επαναπροωθήσεις αυξάνει τη βία κατά των προσφύγων στο Αιγαίο».

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ επιδόθηκε σε πραγματικό σόου, δείχνοντας ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό.

Ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

  • Μάλιστα, αφού έδειξε και φωτογραφίες των νεκρών παιδιών κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα. 

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και καταπιεστική πολιτική… κατά της “τουρκικής μειονότητας”

Εκτός από την απώθηση κατά των παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα ακολουθεί επίσης μια καταπιεστική πολιτική κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη χώρα”.

Κύπρος: Το συντομότερο δυνατό δυο κράτη…

Ομως, πέραν της συκοφαντικής εκστρατείας κατά της Ελλάδας, ο Ερντογάν εμφανίστηκε στον ΟΗΕ να ζητά την καταπάτηση όλων των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο!

Η συνέχιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο εξαρτάται από τον σεβασμό. Ζητάμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική πρόκληση και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία. Το ότι οι συνομιλητές μας μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει ούτε το παραμικρό βήμα δείχνει ποιος είναι με το μέρος της ειρήνης.

Ενώ η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους, δεν θα εξαπατηθεί ποτέ από αυτούς που ακολουθούν στρατηγική έντασης για τους πολιτικούς τους υπολογισμούς. Όποιος θέλει να δει την αλήθεια βλέπει ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο χώρες και λαοί. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το συντομότερο δυνατό. Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα“.

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: