Δεν έχω μετανιώσει: Η τελευταία “εξομολόγηση” της βασίλισσας Ελισάβετ σε Σκωτσέζο ιερέα, λίγο πριν τον θάνατό της [video]

FILE PHOTO: Ο ιερέας δηλώνει ότι εξεπλάγη όταν έμαθε τον θάνατο της Βασίλισσας λίγες μέρες μετά, γιατί την είχε δει σε εξαιρετική διάθεση και εναργή μνήμη. Screenshot via YouTube/FT




Ένας κληρικός που πέρασε  με τη Βασίλισσα Ελισάβετ το τελευταίο της Σαββατοκύριακο στο Μπάλμοραλ της Σκωτίας, είπε ότι η Αυτής Μεγαλειότης του είπε ότι «δεν έχει μετανιώσει» – μόλις πέντε ημέρες πριν από το θάνατό της.

Ο ιερομόναχος   Iain Greenshields, 68 ετών, συντονιστής της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας, έμεινε με τη Βασίλισσα στο Μπάλμοραλ το Σαββατοκύριακο πριν τον θάνατό της. Αποκάλυψε ότι η βασίλισσα ήταν σε καλή διάθεση κατά τη διάρκεια της παραμονής του καθώς αστειευόταν μαζί του.

Μιλώντας στο ABC News, ο Greenshields είπε ότι η χριστιανική πίστη της βασίλισσας ήταν ακλόνητη όλα τα 70 χρόνια της βασιλείας της.  “Στην αρχή της βασιλείας της είχε πει ότι θα ζητούσε από τον Θεό σοφία. Κι αυτό έκανε σε όλη της τη ζωή. Κι όταν της μιλούσα για την πίστη της, ήταν που μου είπε ότι δεν είχε μετανιώσει καθόλου”.

Ο Greenshields, ο οποίος, όπως είπε, σε καμιά στιγμή δεν ένιωσε ότι ήταν παρών στις τελευταίες ημέρες της Βασίλισσας,  είπε ότι η Αυτής Μεγαλειότητα είχε δύναμη, αλλά τη χρησιμοποιούσε με τρόπο που ήταν «ωφέλιμο για τους άλλους».

“Έμοιαζε απλά εκπληκτικό το γεγονός ότι η γυναίκα που ήταν τόσο ενεργή, τόσο ζωντανή, τόσο ελκυστική, ήταν ξαφνικά, νεκρή και μακριά μας», πρόσθεσε ο κληρικός.

Ο Greenshields αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν 96 ετών και εμφανώς αδύναμη, μεταμορφωνόταν σε «άλλο άνθρωπο» μόλις άρχιζε να μιλάει.

«Κάποιος του οποίου η μνήμη ήταν εξαιρετική, κάποιος που ήξερε τα πάντα για σένα, οπότε είχε κάνει την εργασία της», είπε, χαρακτηριστικά.

Ο 68χρονος ιερέας, γευμάτισε και δείπνησε με την 96χρονη μονάρχη, τον πρίγκιπα της Ουαλίας και την πριγκίπισσα Άννα την Κυριακή πριν από το θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, θυμήθηκε έντονα την αίσθηση του χιούμορ της που έμενε απαράλλαχτο σε όλη τη ζωή της.

«Ήταν μια φανταστική επίσκεψη. Η μνήμη της ήταν απολύτως εκπληκτική και ήταν πραγματικά γεμάτη κέφι », είπε στους Times .

«Ήταν μεγάλο σοκ για μένα όταν άκουσα ότι ήταν βαριά άρρωστη επειδή ήταν σε εκπληκτικά καλή φόρμα το Σαββατοκύριακο.

«Μου μιλούσε πολύ προσωπικά για τον χρόνο της εκεί όταν ήταν παιδί, μιλούσε για τα άλογά της στο παρελθόν, ονοματίζοντας τα πριν από 40 χρόνια, ανέφερε ονόματα ανθρώπων και τόπων. Για μια γυναίκα της ηλικίας της, ήταν αξιοθαύμαστο”.

Η Greenshields απέτισε φόρο τιμής στην «πίστη, την υπηρεσία και την αφοσίωση της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας» μετά τον θάνατό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν «το χαρακτηριστικό της μακρόχρονης βασιλείας της».

Και πρόσθεσε: «Ήταν η σταθερά στη ζωή του έθνους μας για πάνω από επτά δεκαετίες και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει γνωρίζοντας μόνο αυτήν ως μονάρχη μας».

Και συνέχισε: «Ακούραστη στο καθήκον της, η βασίλισσα έχει επιδείξει μια ζωή ανιδιοτελούς αφοσίωσης.

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Νέο κύμα φυγής από τη Ρωσία: Θέλουν να αποφύγουν την επιστράτευση * Ανάρπαστα τα εισιτήρια για εξωτερικό [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: