Ασύλληπτη πρόκληση στον ουρανό του Αιγαίου: Επίδειξη τουρκικών UAV’s

FILE PHOTO: Το τουρκικής κατασκευής UAV, Bayraktar TB2. Photo via Baykar Makina




Μετά τα όσα είπε πριν από 24 ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν για τα επιτεύγματα της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας και την ανάπτυξη των Μη Επανδρωμένων, η στρατιωτική ηγεσία της γείτονος έσπευσε να επαληθεύσει τα όσα είπε ο Ισλαμιστής προεδρος της Τουρκίας.

Οι 89 παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο από Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος αποτελεί μια ξεκάθαρη επίδειξη των παράτυπων δυνατοτήτων.

Η Τουρκία με αυτό παρακολουθεί διαρκώς τα πάντα πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου και όλα τα στοιχεία φτάνουν στα κέντρα επιχειρήσεων της γείτονος όπου οι «σύμμαχοι» εκμεταλλεύονται κάθε πληροφορία που φτάνει από τα UAV’s.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 124 παραβιάσεις οι 4 ήταν από τουρκικά F-16 τα οποία σε όλες τις περιπτώσεις ενεπλάκησαν με τα μαχητικά επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πάντως ο αριθμός των 124 παραβιάσεων θυμίζει εποχές Ιμιων αλλά και αργότερα όταν οι Τούρκοι θέλησαν να μην πλησιάσει κανεις προς τις νησίδες κατά την επέτειο του χαμού των τριών ηρώων που έπεσαν τη νύχτα του 1996.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 9 (9×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (2 CN-235, 1 UAV)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 21

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 8

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 16

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 124 (31 από τα CN-235, 89 από το UAV και 4 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Μύδροι κατά Τουρκίας στον ΟΗΕ: Παραβιάζει κατάφορα κάθε ψήφισμα για τη Λιβύη – Διατηρεί στρατεύματα και μισθοφόρους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: