ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τουρκία και Ισραήλ, ραντεβού με μίσος… H προσέγγιση δεν έχει ερείσματα όσο παραμένει στην εξουσία ο Ερντογάν

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιαϊρ Λαπίντ στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Το Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Burak Bekdil με τίτλο “Τουρκία και Ισραήλ: Ραντεβού με Μίσος” (Turkey and Israel: Dating with Hate) με βασικό μήνυμα ότι η προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ δεν έχει ουσιαστικά ερείσματα τουλάχιστον όσο παραμένει Πρόεδρος της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan).

Το Ισραήλ εξομαλύνει τις διπλωματικές του σχέσεις με μια  χώρα της οποίας ο επί δύο δεκαετίες αδιαμφισβήτητος ηγέτης της χαρακτήρισε τον Σιωνισμό ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan έχει επενδύσει πολιτικά στον αντισιωνισμό και είναι σήμερα το ίδιο εχθρικός έναντι του Ισραήλ όσο ήταν πριν 40,30,20 και 10 χρόνια, αναφέρει εισαγωγικά ο αρθρογράφος.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ψεύτικη ειρήνη που επιδιώκει ο Εrdogan με το Ισραήλ. Δεν πρόκειται για επιδίωξη ειρήνης, αλλά για μια τακτική εντυπωσιασμού της Ουάσιγκτον.

«Είμαι καλό παιδί, δώστε μου τα F-16  και μη μου επιβάλλετε κυρώσεις που θα μπορούσαν να με αποκαθηλώσουν από την εξουσία στις εκλογές το επόμενο έτος».

Με τον επίσημο πληθωρισμό στην Τουρκία να ανέρχεται στο 80%, οι πιθανότητες επανεκλογής του Erdogan βαίνουν συνεχώς μειούμενες.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της αντι-ισραηλινής στάσης του Erdogan, όμως ένα από αυτά είναι χαρακτηριστικό και επισκιάζει τα υπόλοιπα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, απείλησε να μειώσει τις  διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), διότι τα τελευταία εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Ο Erdogan κατηγόρησε τα Εμιράτα ότι «προδίδουν το Παλαιστινιακό ζήτημα». Τώρα που η Τουρκία επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, δεν προδίδει το Παλαιστινιακό ζήτημα;

Από αυτό φαίνεται η περισσή υποκρισία του Erdogan, τονίζει ο αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ: Gatestone Institute, Burak Bekdil – Turkey and IsraelDating with Hate 

Στο σκαμνί δικαστηρίου των ΗΠΑ η Τουρκία για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτών από σωματοφύλακες του Ερντογάν (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: