Απίστευτο fake news: Ανάρτηση της Sabah αποδίδει ψευδώς σε Έλληνα ιερέα έκκληση “παράδοσης των Δωδεκανήσων στους Τούρκους”

Φωτογραφία από το βίντεο που παρουσίασε η εφημερίδα Sabah




Απαράδεκτη ανάρτηση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ροής της ευρείας κυκλοφορίας, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, υπό τον τίτλο «Προειδοποίηση προς τον Μητσοτάκη από Έλληνα ιερέα: Εάν χρειαστεί, να δώσουμε τα Δωδεκάνησα, αρκεί να μείνουν μακριά από τη χώρα μας».

Επιχειρεί να αποδώσει σε Έλληνα ιερέα δηλώσεις – έκκληση «παράδοσης ελληνικών νησιών στους Τούρκους — για να μην μας καταστρέψουν», όπως ισχυρίζεται μ.ά. η ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, υπό τον ως άνω τίτλο, η ιστοσελίδα της Sabah παρουσιάζει βίντεο αρχείου από συγκέντρωση-ομιλία Έλληνα Oρθόδοξου ιερέα στη Θεσσαλονίκη, υποτιτλισμένο με απολύτως ψευδές και αναντίστοιχο της ομιλίας του περιεχόμενο.

Οι τουρκικοί υπότιτλοι του βίντεο αποδίδουν στον ιερέα τα εξής:

#Ey Yunan halkı! Bizleri Türklerle savaştırmak istiyorlar. Amerika bizleri adeta esarete mahkum etmek istiyor. Karşımızda eski Türkiye yok. Türkler Yunanistan’a girerse bizi paramparça eder. Türklere karşı asla duramayız. İnanın bana soluğu Atina’da alırlar. Miçotakis’i uyarıyoruz. Yazık etmeyin ülkemize. Buranın en büyük kilisesini cami yaparlar. Bu rüyadan artık uyanalım. Türklerin bizi yok etmesine tahammül edemiyorum. Atina’nın selameti için gerekiyorsa 12 adaları verelim. Yeter ki ülkemizden uzak dursunlar.#

Μετάφραση:

#Ω! Ελληνικέ Λαέ!! Θέλουν να μας κάνουν να πολεμήσουμε τους Τούρκους. Η Αμερική είναι σαν να θέλει να μας καταδικάσει σε σκλαβιά. Δεν έχουμε όμως πια απέναντί μας την παλιά Τουρκία. Αν μπουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα, θα μας κάνουν κομμάτια. Δεν μπορούμε να σταθούμε απέναντι στους Τούρκους. Πιστέψτε με, σε μια  ανάσα θα φτάσουν στην Αθήνα. Προειδοποιούμε τον Μητσοτάκη. Λυπηθείτε τη χώρα μας. Μπορούν να κάνουν Τζαμί τη μεγαλύτερη Εκκλησία αυτού του τόπου. Ας ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο. Δεν αντέχω τους Τούρκους να μας καταστρέφουν. Εάν χρειαστεί, να δώσουμε τα Δωδεκάνησα, για το καλό της Αθήνας. Αρκεί να μείνουν μακριά από τη χώρα μας.#

Σημειώνεται ότι στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της ομιλίας του, και ενώ εμφανίζονται οι ως άνω υπότιτλοι, ο ιερέας αναφέρει στην πραγματικότητα τα εξής:

Απομαγνητοφώνηση:

#Εγώ σαν ψυχίατρος  να σας πω ότι είναι πολύ καλά στημένα. Πάρα πολύ καλά στημένα. Κανείς δεν περίμενε πραγματικά ότι θα μας φτάσουνε, θα πάει δηλαδή το μαχαίρι στο κόκαλο. Θα μας φτάσουνε στον πάτο.  Και αναρωτιέται κανείς, είμαστε στον πάτο; Ή θα έχει ακόμα και πιο κάτω η ιστορία; Και λέγαμε με κάποιους τώρα που βαδίζαμε καθ’ οδόν … Μου λένε ότι ‘τι ελπίδες έχουμε γι’ αυτήν τη κατάσταση;’ Μπορεί αδερφοί μου, ανθρωπίνως, να μην έχουμε πολλές ελπίδες, αλλά εμείς την ελπίδα μας την έχουμε στον ουρανό. Και ο Θεός δεν πρόκειται να μας αφήσει. Χαίρομαι. Γιατί πραγματικά, εκατοντάδες άνθρωποι  καθ’οδόν ήρθαν και πήραν ευχή χωρίς να φοβούνται να φιλήσουν το χέρι του παπά. Και αφήστε αυτούς που φοβούνται να μην κολλήσουν. Και λοιπόν; Ας κολλήσουν. Τι θα γίνει; Γιατί δεν μιλάει κανείς για τα φάρμακα; Θα μας πει κατόπιν ο κ. Κόκορας για τα φάρμακα.#

Έντι Ζεμενίδης στην ΕΡΤ: Σε απομόνωση ο Ερντογάν – Σε συμμαχίες ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: