Άλλη μία χυδαία κατηγορία από τον Μεβλούτ: Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από την Αμερική εναντίον της Τουρκίας, ισχυρίστηκε…

FILE PHOTO: Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε …χοροεσπερίδα. Φωτογραφία υπουργείο Εξωτερικών




Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστρεψε εκ νέου τα «πυρά» του κατά της Ελλάδας την οποία μάλιστα παρουσίασε ως «υποχείριο» των ΗΠΑ, αφού όπως ισχυρίστηκε την χρησιμοποιεί (δήθεν) εναντίον της …Τουρκίας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet και το τηλεοπτικό δίκτο TGRT Haber, η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος Κομματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του ισλαμιστή προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε:

«Απέναντι στην Ελλάδα εμείς δεν αλλάξαμε θέση. Είμαστε στο ίδιο σημείο. Όμως η Ελλάδα άλλαξε θέση. Στρατιωτικοποιεί τα νησιά, ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Η αντίδραση της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη. Μέχρι τώρα η Ελλάδα ακολουθούσε πάντα φιλορωσική πολιτική. Για πρώτη φορά πήρε θέση στο πλευρό των ΗΠΑ”.

“Χρησιμοποιείται επίσης από τις ΗΠΑ. Γιατί η Τουρκία έχει γίνει πιο ισχυρή στην περιοχή και σχεδιάζουν (σ.σ. oι ΗΠΑ) την Ελλάδα ως νέα δύναμη απέναντι σε αυτήν τη δύναμη (σ.σ. της Τουρκίας)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου:

«Η Ελλάδα θέλει αυτήν την στιγμή να εμφανίζεται πιο δυνατή στα μάτια της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Το μέρος που δεν συμμορφώθηκε με τις διεθνείς συμφωνίες που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν είναι η Ελλάδα”.

“Όλοι γνωρίζουν πως έχουμε δίκιο. Έχουμε λάβει κάθε μέτρο σχετικά με αυτή τη διαδικασία. Αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα πήρε το μήνυμα που στείλαμε», υποστήριξε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Εν μέσω των πολεμικών απειλών του Ερντογάν: Η Ελλάδα και η Τουρκία συμμετέχουν σε ετήσια ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μαρμαρίδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: