Βαθύ λαρύγγι «έδωσε» τον Τραμπ στο FBI για τα απόρρητα έγγραφα: Πληροφορίες της DailyMail [videos]

epa10112636 Supporters of former US President Donald Trump stand outside Trump’s Mar-a-Lago residence, amid reports of the FBI executing a search warrant as a part of a document investigation, in Palm Beach, Florida, USA, 09 August 2022. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Η έφοδος του FBI στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, τη Δευτέρα, πιθανότατα πυροδοτήθηκε από νέες πληροφορίες από «πληροφοριοδότη» και από διακοπή της συνεργασίας μεταξύ της υπηρεσίας και του πρώην προέδρου, δήλωσε ένας πρώην πράκτορας στην DailyMail.com.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει η KATELYN CARALLE

Ο συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI Michael Tabman, ο οποίος υπηρέτησε την υπηρεσία για 24 χρόνια, είπε ότι μια επιδρομή αυτού του επιπέδου θα πρέπει να εγκριθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland.

«Νομίζω ότι κάποιος τους έδωσε πληροφορίες που δείχνουν ότι αυτά τα έγγραφα είναι εκεί», είπε ο Tabman, προσθέτοντας δύο υποθετικές «εκ των έσω» αποκαλύψεις: «Δεν σας έχουν πει την αλήθεια για την ύπαρξή τους. Δεν τα παίρνεις αν δεν έρθεις να τα πάρεις».

«Νομίζω ότι υπήρχαν εσωτερικές πληροφορίες – πείτε το πληροφοριοδότη αν θέλετε», είπε στην DailyMail.com.

Η έφοδος στην κατοικία του Τραμπ στη Φλόριντα έγινε από το FBI τη Δευτέρα. Πιθανότατα αφορούσε την κατάσχεση επίσημων εγγράφων που φέρεται να μεταφέρθηκαν από τον Λευκό Οίκο στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς όταν άφησε τα καθήκοντά του πέρυσι.

Ο Tabman ισχυρίστηκε ότι ενώ υπήρχε συνεργασία μεταξύ του Τραμπ και του FBI κάποια στιγμή, η υπηρεσία μπορεί να είχε την αίσθηση ότι ο πρώην πρόεδρος και η ομάδα του «σας έλεγαν αυτό που θέλουν να σας πουν με περιορισμένες πληροφορίες».

Το πρωτόκολλο του FBI, σύμφωνα με τον Tabman, είναι να προχωρήσει στην κατάσχεση πληροφοριών μόλις νιώσουν ότι η «οικειοθελής» απόκτησή τους δεν είναι πλέον βιώσιμη.

«Ξέρεις, όλα θα μπορούσαν να εξαφανιστούν», είπε ο Τάμπμαν. «Έχετε στοιχεία που πρέπει να τα αποκτήσετε πριν εξαφανιστεί ή μετακινηθεί και δεν μπορείτε να τα δείτε πια».

Για να λάβει το ένταλμα για επιδρομή, το FBI θα πρέπει να αποδείξει την πιθανή αιτία και να διεξαγάγει την έρευνα εγκαίρως. Οι πράκτορες δεν μπορούν απλώς να «χτυπήσουν» το σπίτι κάποιου σε μια περίπτωση όπως αυτή, είπε ο Tabman.

Υποστήριξε επίσης ότι το FBI θα μπορούσε να είχε την αίσθηση ότι ο Τραμπ απλώς δεν ήταν πλέον «πλήρως συνεργάσιμος» με την έρευνα – οδηγώντας τους να δουν την έγκριση της επιδρομής.

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου συγκεντρώθηκαν έξω από το Mar-a-Lago το βράδυ της Δευτέρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδρομή και τις συνεχιζόμενες έρευνες για τον Τραμπ.

Ο Τάμπμαν είπε ότι αν και δεν φαίνεται να παραβιάστηκαν πρωτόκολλα κατά τη διεξαγωγή της επιδρομής, εξακολουθεί να είναι μια «άνευ προηγουμένου» κίνηση με την έννοια ότι το FBI δεν έχει κάνει ποτέ έφοδο στο σπίτι ενός πρώην προέδρου στο παρελθόν.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι αυτό συνέβη σε έναν πρώην πρόεδρο», σημείωσε ο Tabman.

«Δεν βλέπω κανένα πρωτόκολλο που παραβιάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε ο συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI. «Πρέπει να είχαν προφανώς μια πιθανή αιτία».

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες επέκριναν αμέσως το FBI, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον επικεφαλής του Μέρικ Γκάρλαντ για τη διεξαγωγή της επιδρομής.

Ο Μπάιντεν και το επιτελείο του, ωστόσο, δεν είχαν κανένα προβάδισμα για το θέμα. Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έμαθαν για την επιδρομή μέσω Twitter, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Tabman είπε στην DailyMail.com: «Πιστεύω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας το ενέκρινε ο ίδιος δεδομένης της ευαισθησίας».

«Ξέρετε, ίσως έκανε πάλι εξουσιοδότηση σε αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα, ίσως για να αποφύγει αντιλήψεις, αφού είναι πολιτικός διορισμένος», πρόσθεσε.

Το να πάρεις το πράσινο φως από την Garland είναι μια εσωτερική διαδικασία του DOJ, εξήγησε ο Tabman. Προσθέτοντας ότι μετά την έγκριση, το θέμα θα υποβληθεί σε δικαστή «ουδέτερου τρίτου μέρους» για να εγκρίνει την επιδρομή με βάση την απόδειξη πιθανής αιτίας.

Ο Τάμπμαν, μέσα από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες υπηρεσίας στο FBI, αποσύρθηκε στο επίπεδο του Ειδικού Αντιπροσώπου.

Υπηρέτησε στην Task Force Οργανωμένου Εγκλήματος FBI-NYPD και στην Task Force του FBI-NYPD Drug Force για οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Tabman υπηρέτησε ως συνεργάτης σε πολλά εντάλματα σύλληψης και έρευνας και αιτήσεις για υποκλοπές.

Ο Tabman έχει εμπλακεί σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων και εκτελέσεων εντάλματα έρευνας.

Κατά τη διάρκεια των ετών στη διοίκηση, ο Tabman έχει εξετάσει ένορκες βεβαιώσεις και διέταξε την εκτέλεση συλλήψεων και ενταλμάτων έρευνας.

Με πληροφορίες από DailyMail.com

Νέα αποκάλυψη «καίει» τον Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος κομμάτιαζε έγγραφα και τα πετούσε σε λεκάνη τουαλέτας [photo]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: