Το κανάλι Fox θέτει μία νέα παράμετρο για το “Μαξίμου-Gate”: Η εσωτερική αστάθεια σε χώρα του ΝΑΤΟ είναι πλεονέκτημα για τη Ρωσία!!!

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Το κανάλι Fox News με τίτλο “η Ελλάδα βιώνει το δικό της «Γουότεργκεϊτ» καθώς οι εκκλήσεις για παραίτηση του πρωθυπουργού αυξάνονται” (Greece experiencing its own ‘Watergate’ as calls for prime minister’s resignation grow) μεταδίδει ότι η Ελλάδα έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που συγκλονίστηκε από πολιτικό σκάνδαλο αυτή την εβδομάδα.

Από τις αναφορές που βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύπτεται ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνο αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης από την υπηρεσία πληροφοριών. Το σκάνδαλο προκύπτει μετά την πρόσφατη κατάρρευση των κυβερνήσεων στην Ιταλία και τη Βρετανία εν μέσω πολιτικής διαφθοράς και δημόσιας κριτικής.

Στην Ελλάδα, η είδηση ​​ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) άκουγε τα τηλεφωνήματα του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε σάλο στα κόμματα της αντιπολίτευσης και αιτήματα για πλήρη έρευνα.

Το σκάνδαλο με λογιστικό παρακολούθησης στην Ελλάδα, το οποίο κάποιοι παρομοίασαν με την υπόθεση Watergate πριν από 50 χρόνια, έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού της Ιταλίας, που προκάλεσε την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, και την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναγκάστηκε. να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, μετά τη δημοσιοποίηση της απερίσκεπτης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19.

Η Rebekah Koffler, πρόεδρος της Doctrine & Strategy Consulting και πρώην αξιωματικός πληροφοριών της DIA, είπε ότι η αστάθεια στην Ευρώπη ήταν ένα μπόνους για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οποιαδήποτε εσωτερική αστάθεια σε μια χώρα του ΝΑΤΟ είναι ένα πλεονέκτημα για τη Ρωσία, η οποία έχει ως στρατηγικό της στόχο να διασπάσει και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ», δήλωσε η Koffler, συγγραφέας του «Putin’s Playbook: Russian’s Secret Plan to Defeat America».

«Ο Πούτιν ευδοκιμεί στην αστάθεια», πρόσθεσε. «Με εντολή του, αναπτύχθηκε ένα ειδικό δόγμα από την υπηρεσία πληροφοριών και τους στρατιωτικούς σχεδιαστές του, που ονομάζεται «ελεγχόμενη αστάθεια» ή ελεγχόμενο χάος, όπου η Ρωσία είτε επιδιώκει να υποδαυλίσει το χάος με μυστικές επιχειρήσεις είτε να ενισχύσει τις υπάρχουσες εντάσεις και αστάθεια σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ».

Σχολιάζοντας τη χρήση των υποκλοπών, η Koffler είπε στο Fox News Digital ότι «δεν υπάρχει ιδιωτικότητα στον σημερινό κόσμο, δεδομένου του επιπέδου της τεχνολογικής προόδου».

«Είναι αφελές και ακόμη και παιδικό να ισχυρίζεσαι ότι έχεις ιδιωτικότητα στον σημερινό κόσμο, όταν κουβαλάς μαζί σου μια συσκευή που σε κατασκοπεύει 24 ώρες το 24ωρο», είπε, προσθέτοντας: «Εάν έχετε τηλέφωνο ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, ειδικά αν είστε πολιτικός ή οποιοσδήποτε υψηλόβαθμος ή κυβερνητικός αξιωματούχος, να είστε σίγουρος ότι οι επικοινωνίες σας ενδιαφέρουν τους άλλους και ότι είστε πιθανός στόχος υποκλοπής από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και πιθανώς από την εγχώρια αντιπολίτευση».

ΠΗΓΗ: Κανάλι Fox News – ‘Watergate’ as calls for prime minister’s resignation grow – Former intel officer says ‘Any domestic instability in a NATO country is a plus for Russia’

Γιατί η Ρωσία δεν έχει καταρρεύσει ακόμα; Δέχεται βοήθεια από την Τουρκία του Ερντογάν και την εξυπηρετούν οι Έλληνες εφοπλιστές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: