Το FBI έψαξε ακόμη και στα φορέματα της Μελάνια για κρυμμένα έγγραφα: Ελπίζω να μην φύτεψε στοιχεία σε βάρος μου, απαντά ο Τραμπ

File Photo: Η Μελάνια Τραμπ. EPA/Chris Kleponis / POOL




Ακόμη και στα φορέμα της Μελάνια έψαξαν οι πράκτορες του FBI που αναζητούσαν παράνομα κατακρατημένα αρχεία από τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Ο πρώην πρόεδρος που βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση μοιάζει να χτίζει υπερασπιστική γραμμή απελπισίας υποστηρίζοντας εμμέσως ότι όσα έγγραφα βρεθούν δεν αποκλείεται να έχουν «φυτευτεί» από τους πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας.

Παράλληλα βέβαια, σήμερα Τετάρτη αναμένεται, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, να απαντήσει σε ερωτήσεις του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης για την επιχείρηση ακινήτων της οικογένειάς του.

Όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ των KATELYN CARALLE και HARRIET ALEXANDER στην DAILYMAIL.COM

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη λύπη του, την Τετάρτη, που το FBI απέκλεισε οποιοδήποτε από το προσωπικό του, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων, από τις περιοχές όπου έγινε η έφοδος του FBI στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο τη Δευτέρα και έθεσε αμφιβολίες για το αν οι πράκτορες «φύτεψαν» αποδεικτικά στοιχεία.

Όσοι εργάζονταν για τον πρώην πρόεδρο που βρίσκονταν στο κτήμα του στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια της επιδρομής αρνήθηκαν να κλείσουν τις κάμερες ασφαλείας στις εγκαταστάσεις παρά τις οδηγίες από ομοσπονδιακούς πράκτορες να το κάνουν, σύμφωνα με τη New York Post .

Έρχεται καθώς ο Τραμπ επιβεβαίωσε στον εναλλακτικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του την Τρίτη το βράδυ ότι θα προσέλθει την Τετάρτη για να συμμετάσχει στην αστική έρευνα του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης για την επιχείρηση ακινήτων της οικογένειάς του.

Η έρευνα της Νέας Υόρκης είναι μόνο μία από τις πολλές που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένης αυτής που οδήγησε στην επιδρομή τη Δευτέρα που περιελάμβανε την αναφερόμενη αφαίρεση επίσημων εγγράφων από τον Λευκό Οίκο όταν άφησε την εξουσία πέρυσι.

«Το FBI και άλλοι από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα άφηναν κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων μου, να είναι οπουδήποτε κοντά στις περιοχές που ψαχουλεύτηκαν και ειδάλλως εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μαρ-α-Λάγκο», έγραψε ο Τραμπ στη σελίδα του στο Truth Social την Τετάρτη. πρωί.

«Ζητήθηκε από όλους να φύγουν από τις εγκαταστάσεις, ήθελαν να μείνουν μόνοι, χωρίς μάρτυρες για να δουν τι έκαναν, έπαιρναν ή, ελπίζω όχι, «φύτευαν», συνέχισε, ενώ αμφισβήτησε ότι η επιδρομή διεξήχθη σωστά.

Ο Τραμπ, 76 ετών, ρώτησε: «Γιατί επέμειναν σθεναρά να μην τους παρακολουθεί κανείς, όλοι έξω; Ο Ομπάμα και η Κλίντον δεν δέχθηκαν ποτέ «επιδρομές», παρά τις μεγάλες διαμάχες!

Παρόλο που το Παλμ Μπιτς έφτασε τους 91 βαθμούς με υψηλή υγρασία τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του Τραμπ έμειναν έξω κοντά σε ένα πάρκινγκ και δεν τους επιτρεπόταν να μπουν στο κλιματιζόμενο κτίριο όπου γινόταν η επιδρομή.

Η έφοδος στο σπίτι του στη Φλόριντα την προηγούμενη μέρα είδε τους ερευνητές να λεηλάτησαν το γραφείο του για αρκετές ώρες – και μάλιστα περιελάμβανε έρευνα στην γκαρνταρόμπα της πρώην πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ.

Ο Τραμπ συνέχισε να εκτονώνει την οργή του την Τρίτη για την επιδρομή – η οποία πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε για την ανάκτηση εγγράφων που πήρε ο πρώην πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο όταν έφυγε.

Σύμφωνα με το νόμο, όλη η προεδρική αλληλογραφία και τα έγγραφα πρέπει να παραδοθούν στα Εθνικά Αρχεία και από τον Φεβρουάριο είναι σαφές ότι ο Τραμπ δεν συμμορφώθηκε. Ορισμένα έγγραφα επιστράφηκαν στα Εθνικά Αρχεία στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά προφανώς όχι όλα.

Πράκτορες του FBI βρίσκονταν μέσα στο κτήμα 128 δωματίων στη Φλόριντα για εννέα ώρες τη Δευτέρα, με 30 πράκτορες να περιφέρονται σε ολόκληρη την ιδιωτική συνοικία των 3.000 τετραγωνικών ποδιών.

Οι ερευνητές ερεύνησαν το κύριο υπνοδωμάτιο, γνωστό ως το δωμάτιο των Βερσαλλιών, το οποίο ανακαίνισε η Μελάνια Τραμπ πριν από δύο χρόνια.

Το ψάξιμο στην γκαρνταρόμπα της Μελάνια δεν εξηγήθηκε από την εφημερίδα.

Οι πράκτορες ερεύνησαν επίσης ένα ξεχωριστό γραφείο και χρηματοκιβώτιο, καθώς και μια κλειδωμένη αποθήκη στο υπόγειο όπου ήταν αποθηκευμένα 15 χαρτόκουτα με υλικό από τον Λευκό Οίκο, ανέφερε η εφημερίδα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει σχολιάσει την επιδρομή, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές θα έπρεπε να εγκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Πηγές είπαν στην Post ότι οι δικηγόροι του Τραμπ, με επικεφαλής τον Έβαν Κορκοράν, «συνεργάζονται πλήρως» με τις ομοσπονδιακές αρχές για να κανονίσουν την επιστροφή των εγγράφων, με τη διαδικασία να ξεκινά τον Μάιο του 2021 όταν παρατηρήθηκε ότι λείπουν ορισμένα αρχεία.

Τον Ιανουάριο του 2022, μερικά από τα έγγραφα επιστράφηκαν και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους τα νέα έγιναν γνωστά.

Στις αρχές Ιουνίου, τέσσερις κορυφαίοι αξιωματούχοι του DOJ ταξίδεψαν στο Mar-a-Lago για να μιλήσουν με τους δικηγόρους του πρώην προέδρου σχετικά με τα έγγραφα.

Ο επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας και ελέγχου εξαγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Τζέι Μπρατ, φέρεται να ήταν μεταξύ της ομάδας που συζήτησε με τους δικηγόρους του Τραμπ.

Η ομάδα του Τραμπ έδειξε στους κυβερνητικούς αξιωματούχους πού φύλαγε έγγραφα – σε ένα υπόγειο δωμάτιο. Οι ερευνητές φέρεται να παρατήρησαν ότι ορισμένοι από τους φακέλους εκεί είχαν επισημανθεί ως διαβαθμισμένοι.

Κάποια στιγμή ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος φέρεται να σταμάτησε για να πει ένα γεια και να «κάνει κουβέντες» πριν φύγει ξανά, ανέφερε το CNN.

Μέρες μετά την επίσκεψη των ερευνητών, φέρεται να έστειλαν επιστολή στο προσωπικό του Τραμπ ζητώντας τους να ασφαλίσουν το δωμάτιο όπου παρατήρησαν να αποθηκεύονται τα έγγραφα.

Στη συνέχεια οι βοηθοί κλείδωσαν την περιοχή, σύμφωνα με το CNN.

Δεν είναι σαφές τι συνέβη μεταξύ Ιουνίου και αυτής της εβδομάδας για να κάνει το FBI να αποφασίσει να διεκδικήσει δια της βίας τα έγγραφα.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Βαθύ λαρύγγι «έδωσε» τον Τραμπ στο FBI για τα απόρρητα έγγραφα: Πληροφορίες της DailyMail [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: