Θύμωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως επειδή ο Αμερικανός πρέσβης δεν φορούσε επίσημη ενδυμασία, αλλά βερμούδα!

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης (αριστερά) με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (δεξιά) και αξιωματούχους της Αλεξανδρούπολη.ς Φωτογραφία via Proto Thema




Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη, συνοδεύοντας τον Αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος εκτελούσε ιδιωτική επίσκεψη.

Η ενφάνιση του κ. Τσούνη προκάλεσε αντιδράσεις διότι δεν έφερε επίσημη ενδυμασία. Λόγω του καλοκαιριού, φορούσε βερμούδα, σανδάλια και μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach».

Η εμφάνιση του Αμερικανού πρέσβη προκάλεσε την οργή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου που σε δήλωσή του μέσω της σελίδας της Μητρόπολης, στο Facebook,  ανέφερε:

«Ο Αμερικανός Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη».

Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε επίσης καλοκαιρινό ντύσιμο, όμως αυτό αποτελούνταν από παντελόνι και ένα μπλε με το σήμα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ενημερώθηκε για την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας όσον αφορά το σκέλος της σημασίας και της χρησιμοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Μαζί τους σε αυτή την ανεπίσημη επίσκεψη ήταν και ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της περιοχής Κώστας Χατζημιχαήλ.

Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

‘Αρθρο-“γροθιά” στο στομάχι του Πούτιν: Η παραπλάνηση του Κρεμλίνου από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την εισβολή στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: