Τέλλογλου σε Ντογιάκο για τις υποκλοπές: Από το 2013 υπάρχει θέμα με Pegasus και Predator

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου προσέρχεται στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, Αθήνα, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων καθώς στην υπόθεση έχει παρέμβει ήδη ενεργά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Με αφορμή τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, με εισαγγελική άδεια, η υπόθεση επανέρχεται με ιδιαίτερη ένταση στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και πρώτος που κλήθηκε να καταθέσει είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου

Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. ‘Αρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό, είπε ο Τάσος Τέλλογλου.

Για τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού, ενώ για τα πρόσωπα, είπε ότι αυτά προκύπτουν από τις εταιρείες, «καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι «μεταξύ των κυπριακών εταιρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας υπάρχουν σχέσεις των μετόχων».

Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator αλλά το Pegasus που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης αλλά εκ των υστέρων αφού έγινε ζημιά.

Η έρευνα που διενεργεί ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στο πώς έγινε γνωστό ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκη.

Με πληροφορίες και από ertnews.gr

Με κατάθεση του Τάσου Τέλλογλου ξεκινούν οι έρευνες Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις: Ακολουθεί ο Θανάσης Κουκάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: