Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Να πει στη Βουλή γιατί ήμουν “εθνικός κίνδυνος”

FILE PHOTO Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην διευρυμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, του πολιτικού συμβουλίου και των γραμματέων από κάθε τομέα του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αντισυνταγματική» την παρακολούθηση του, λέγοντας ότι νιώθει προδομένος, πάνω από όλα ως Έλληνας πολίτης. «Είναι αδιανόητο το συναίσθημα να αγωνίζομαι 8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση να μου έχει στήσει μια τέτοια πλεκτάνη».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε αύριο, κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε «εθνικός κίνδυνος» ο ίδιος.

Επέμεινε σ’ αυτό το σημείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Για «ποιο λόγο ήμουν κίνδυνος; Επειδή ζητούσα εμπάργκο όπλων στη Τουρκία ή γιατί υπέγραψα το πρόγραμμα προστασίας, RescEU». Ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι «κάποιοι παρακρατικοί, υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θέλησαν να έχουν το ΠΑΣΟΚ όμηρο και του χεριού τους» , κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ να συμβεί.

Επιπλέον, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν βρίσκεται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ, αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει πόσο μοιάζουν οι πρακτικές της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με όσα βίωσε ο ελληνικός λαός το 2015-2019.

Καχύποπτη η Κομισιόν για το Μαξίμου Gate: Υπό αξιολόγηση η απάντηση των ελληνικών αρχών

“Σεβόμαστε το κράτος δικαίου υπογράμμισε, είτε βρισκόμαστε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση και καταγγέλλουμε όποια κυβέρνηση καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε είναι Τσίπρα – Καμμένου είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την εξεταστική επιτροπή, ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στην πρόταση να πάει πίσω χρονολογικά και να εξεταστούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ. «Θέλουμε μια εξεταστική που θα διερευνήσει τεκμηριωμένα στοιχεία. Όχι μέσα από μια χρονική επέκταση να μην βρεθεί τίποτα και να χαθούν σοβαρά ζητήματα σε μια προσπάθεια συγκάλυψης».

Όπως είπε, ήταν ο μόνος ευρωβουλευτής ανάμεσα σε εκατοντάδες συναδέλφους του όπου βρέθηκε η απόπειρα εγκατάστασης του παράνομου λογισμικού predator. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Παρουσιάστηκαν κι άλλα δήθεν θύματα. Κανείς άλλος όμως δεν κατέθεσε αρμοδίως. Δεν θα απαξιώσουν ένα τέτοιο πλήγμα στη Δημοκρατία», διαμήνυσε.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής παρουσίασε μια σειρά προτάσεων του κόμματος για την προστασία του κράτους δικαίου, ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλίες μαζί με άλλους συναδέλφους του ώστε να απαγορευτεί η χρήση κακοβουλων λογισμικών όπως το κατασκοπευτικό Predator.

Οικονόμου για Τσίπρα: H πολιτική ελαφρότητα σε όλο της το μεγαλείο * Αύριο στη βουλή υπεύθυνη και θεσμική απάντηση για παρακολουθήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: