Πράκτορες της FSB έβαλαν τη βόμβα: Θέλουν να ρίξουν τον Πούτιν – Στόχευαν τον ίδιο τον «Ρασπούτιν» Ντούγκιν [videos]

epa10131616 A still image taken from a handout video footage made available 21 August 2022 by the Russian Investigative Committee shows investigators working at the scene of a car explosion on Mozhaisk highway near the village of Bolshiye Vyazemi in the Odintsovo urban district in the Moscow region, Russia. EPA/RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE HANDOUT




Παρά τους ισχυρισμούς τους Κρεμλίνου και των φιλικών του ΜΜΕ ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τη βόμβα που ανατίναξε το Σάββατο την Ντάρια Ντούγκινα, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι δράστες ήταν Ρώσοι.

Αρχικά θεωρείται σίγουρο ότι στόχος ήταν ο υπερεθνικιστής πατέρας της Αλεξάντερ Ντούγκιν, που πολλοί αποκαλούν «Ρασπούτιν του Πούτιν»

Και όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ της RACHAEL BUNYAN ΓΙΑ ΤΗ MAILONLINE,

Αδίστακτοι πράκτορες ασφαλείας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας FSB της Ρωσίας ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από την επίθεση με βόμβα που ανατίναξε το αυτοκίνητο του «γκουρού» του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν και σκότωσε την κόρη του

Στη Μόσχα υπάρχουν αυξανόμενοι φόβοι ότι η επίθεση στην κόρη του πιστού του Πούτιν Alexander Dugin, Darya Dugina, το βράδυ του Σαββάτου διεξήχθη από πιστούς πράκτορες του Πούτιν εν μέσω φημών ότι θέλουν να εκδιώξουν τον Ρώσο ηγέτη από την εξουσία.

Η απογοήτευση και ο θυμός αυξάνονται για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, με έναν από τους πρώην διοικητές του Πούτιν να χαρακτηρίζει ακόμη και τον πρόεδρο «κλόουν».

Η Ρωσία ισχυρίστηκε με ένταση ότι ο Ντούγκιν είχε δεχτεί απειλές θανάτου από «Ουκρανούς εθνικιστές» προτού η Ντούγκινα κομματιαστεί σε μια επίθεση που πιστεύεται ότι προοριζόταν για τον υπερεθνικιστή πατέρα της.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστήριξαν ότι ήταν η κατασκοπευτική υπηρεσία FSB του Πούτιν που ήταν πίσω από την επίθεση.

Ο ιστορικός και συγγραφέας Yuri Felshtinsky δήλωσε στην εφημερίδα i: «Η ανατίναξη του αυτοκινήτου του διάσημου Ρώσου φασίστα και ιδεολόγου του καθεστώτος Πούτιν, Alexander Dugin, οργανώθηκε, φαίνεται, από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας».

Και πρόσθεσε: «Στις τελευταίες ρωσικές αναφορές, η βόμβα ήταν κολλημένη στο αυτοκίνητο του Ντούγκιν μέσα στο φυλασσόμενο συγκρότημα του. Η Ουκρανία εστιάζει σε στρατιωτικούς στόχους, σε αντίθεση με τη Ρωσία, και δεν υπάρχει κανένα αξιοσημείωτο κέρδος από την επίθεση σε μια από τις μαριονέτες των μέσων ενημέρωσης του Πούτιν ή την κατανομή σπάνιων λειτουργών εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε έναν τέτοιο στόχο που δεν έχει νόημα για την απελευθέρωση της Ουκρανίας.

«Το Κρεμλίνο, ωστόσο, πιθανότατα θα το εκμεταλλευτεί για να φανεί ότι η Ουκρανία σκύβει στη δική της τακτική να βομβαρδίζει αβλαβείς αμάχους στην Ουκρανία».

Ο πρώην Ρώσος βουλευτής Ilya Ponomarev ισχυρίστηκε επίσης ότι η έκρηξη ήταν έργο μιας άγνωστης ρωσικής ομάδας, του Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση της ύπαρξης της ομάδας.

Είπε στη ρωσική τηλεόραση: «Ένα σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα κοντά στη Μόσχα χθες το βράδυ. Αυτή η επίθεση ανοίγει μια νέα σελίδα στη ρωσική αντίσταση στον Πουτινισμό. Καινούργιο – αλλά όχι το τελευταίο».

Οι αυξανόμενες υποψίες ότι ο στενός κύκλος του Πούτιν μπορεί να στράφηκε εναντίον του και να πραγματοποίησε τη βομβαρδιστική επίθεση έρχονται καθώς ο Ιγκόρ Γκίρκιν, ένας βετεράνος των πληροφοριών και του στρατού που ήταν κεντρικός στην κατάληψη της Κριμαίας και τμημάτων της περιοχής του Ντονμπάς το 2014, χλεύασε τον Ρώσο ηγεμόνα.

Ο Γκίρκιν είπε ότι ο Ζελένσκι συχνά χαρακτηριζόταν «κλόουν» επειδή ήταν τηλεοπτικός κωμικός πριν εκλεγεί πρόεδρος

«Αλλά μετά ήρθε ο πόλεμος», είπε ο Γκίρκιν. Σε αντίθεση με τον Πούτιν, ο Ζελένσκι «δεν τράπηκε σε φυγή» ούτε «κρύφτηκε σε καταφύγιο» κατά τη διάρκεια του πολέμου, είπε.

Ο Ουκρανός ηγέτης είχε «ανακοινώσει, ξεκίνησε και διεξήγαγε μια γενική κινητοποίηση» των στρατιωτικών ανδρών της χώρας του και «πέτυχε τεράστιες παραδόσεις όπλων από το ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ότι είχε «ξεγελάσει το Κρεμλίνο».

Ο Ντούγκιν, ένας Ρώσος υπερεθνικιστής και φασίστας που έχει φαντασιώσεις για την ανοικοδόμηση μιας τεράστιας νέας αυτοκρατορίας σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού η κόρη του, 29 ετών, σκοτώθηκε σε μια υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής του.

Ταξίδευε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο χωριό Bolshiye Vyazyomy λίγο έξω από την πρωτεύουσα το Σάββατο, αλλά αποφάσισε να ταξιδέψει με διαφορετικό αυτοκίνητο για την κόρη του, αποφεύγοντας τον θάνατο μόνο τυχαία

Οι ερευνητές της Μόσχας επιβεβαίωσαν χθες ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το Toyota Land Cruiser Prado που οδηγούσε η Ντούγκινα.

Ένα θλιβερό βίντεο από τα μέσα ενημέρωσης της Baza δείχνει τον αδικοχαμένο πατέρα -γνωστό ως «Ρασπούτιν» του Πούτιν- στο σημείο της έκρηξης.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που η Dugina επέστρεφε από ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που είχε παρακολουθήσει με τον πατέρα της.

Η Dugina ήταν πολιτικός αναλυτής και συντάκτης του περιοδικού United World International υπέρ του Πούτιν και από κοινού συγγραφέας ενός βιβλίου για τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο πατέρας της είναι ο συγγραφέας μιας ακροδεξιάς άποψης για τον ρόλο της Ρωσίας στον κόσμο, η οποία έκανε έκκληση στον Πούτιν.

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε μαζί σε μια δημόσια εκδήλωση υπέρ του Πούτιν λίγο πριν σκοτωθεί.

Ο Αντρέι Κράσνοφ, επικεφαλής του ρωσικού κοινωνικού κινήματος Horizon και στενός φίλος της νεκρής γυναίκας, είπε: «Γνώριζα τη Ντάρια προσωπικά.

«Αυτό ήταν το όχημα του πατέρα της. Η Ντάρια… πήρε το αυτοκίνητό του σήμερα, ενώ ο Αλέξανδρος πήγε με διαφορετικό τρόπο. Επέστρεψε, και βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας.

«Από όσο καταλαβαίνω, ο Αλέξανδρος ή μάλλον και οι δύο ήταν ο στόχος».

Δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι η Ουκρανία ή οι πράκτορές της συμμετείχαν στην επίθεση στη Μόσχα, αλλά ανώτεροι υποστηρικτές του πολέμου υπέρ του Πούτιν έσπευσαν να απαιτήσουν μια ολοκληρωτική επίθεση στο Κίεβο για την υποτιθέμενη δολοφονία.

Η Margarita Simonyan, επικεφαλής του δικτύου «προπαγάνδας» του RT, δημοσίευσε στο Telegram: «Κέντρα λήψης αποφάσεων! κέντρα λήψης αποφάσεων!! Κέντρα λήψης αποφάσεων!!!’

Το κάλεσμά της απηχεί το αίτημα των σκληροπυρηνικών πιστών στον Πούτιν να προκαλέσει τον όλεθρο με μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου.

Ο δημοσιογράφος της προπαγάνδας Maxim Kononenko έστειλε μήνυμα: «Η διεύθυνση του κεντρικού κτιρίου της SBU [Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες]: Volodymyrska 33, Κίεβο. Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ τώρα, και όταν ξυπνήσω, ελπίζω να διαβάσω στις ειδήσεις ότι βομβαρδίστηκε μαζί με τα υπόγειά του».

Υπήρχαν επίσης προειδοποιήσεις ότι άλλοι προπαγανδιστές υπέρ του Πούτιν θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ [DPR], ενός κράτους-μαριονέτας φιλο-Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία, δημοσίευσε: «Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος, προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν ανατίναξαν την κόρη του…σε ένα αυτοκίνητο. Ευλογημένη μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα ».

Κατηγόρησε ευθέως «τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος».

Η Dugina περιγράφεται ως «μια νέα, έξυπνη, όμορφη και απίστευτα ταλαντούχα και συμπαθητική γυναίκα».

 

Αν και δεν έχει επίσημο ρόλο στην κυβέρνηση, ο Ντούγκιν, ένας ακροδεξιός αποκρυφιστής συγγραφέας που συνήθιζε να επιμελείται το τηλεοπτικό δίκτυο Tsargrad που ήταν υπέρ του Πούτιν, θεωρείται ο «σύμβουλος γκουρού» του Ρώσου πολεμοκάπηλου και φέρεται να ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω του.

Του πιστώνεται ότι έδωσε νέα πνοή στον όρο Novorossiya (Νέα Ρωσία), τον οποίο υιοθέτησε ο Πούτιν για να δικαιολογήσει την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Ο Ντούγκιν ονειρευόταν από καιρό μια επεκτατική Ρωσία, που υποστήριζε τη ρωσική κυριαρχία «από το Δουβλίνο στο Βλαδισβόστοκ» στο βιβλίο του το 1997 Θεμέλια της Γεωπολιτικής. Κάποτε είπε ότι το να μην ανακτήσει τον έλεγχο της Ουκρανίας θα ήταν «ένας τεράστιος κίνδυνος για όλη την Ευρασία» – προτού του επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2015, αφού φέρεται να στρατολόγησε μαχητές για δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στη χώρα.

Στην κόρη του Ντάρια επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αφού έγινε αρχισυντάκτρια του ιστότοπου United World International (UWI) – ο οποίος ανήκε στον Yevgeny Prigozhin, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για παρέμβαση στις εκλογές του 2016 μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον.

Με πληροφορίες από DailyMAil.co.uk

Ποιοι στοχοποίησαν και ανατίναξαν τη Ντάρια Ντούγκινα: Διατεταγμένο το έγκλημα με στόχο τον πατέρα της κατά τους Ρώσους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: