Όσοι πανηγυρίζουν ότι φοβήθηκε ο Ερντογάν, να προσέξουν διότι θα τους διαψεύσει: Το χαμένο έγγραφο, η λύση-διάλυση και η “ανοχύρωτη πολιτεία”

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε κάποια εγκαίνια με τους κολαούζους του και τους μουφτήδες! Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Το ακούσαμε και αυτό: ότι το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που αποκάλυψαν ο Φιλελεύθερος και η Hellas Journal είναι …ανύπαρκτο. Τα βαποράκια του Έσπερ Μπαρθ Άιντε ξεσπάθωσαν για να τον υποστηρίξουν, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν και γίνονται ρεζίλι στα μάτια των πολιτών, είναι ότι με τον τρόπο αυτό εποενοχοποιούν την κατοχική Τουρκία.

Δεν θα το έλεγα βλακεία, ούτε διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλά τι απαντά κανείς στους πολίτες που χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις; Την ίδια στιγμή μας κατηγορούν ότι προσπαθούμε να αθωώσουμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος -κατά τα άλλα- πήγε στο Κραν Μοντανά και κατέθεσε τις χειρότερες προτάσεις στην ιστορία του Κυπριακού, όπως αποδείξαμε πολλάκις. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνουμε τη δική τους δημοσιογραφία.

Ακόμα και αν το έπραξε ως κίνηση τακτικής, ο κ. Αναστασιάδης δεν υπολόγισε τον κίνδυνο να αποδεχθούν οι Τούρκοι αυτές τις απαράδεκτες προτάσεις, που έδεναν για πάντα την Κύπρο στο άρμα της Τουρκίας. Και είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι, διότι φτάσαμε στο σημείο να υποστηρίζουν όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη φιλοτουρκική διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

  • Εκτός του Γιώργου Κολοκασίδη, όλοι όσοι επιδιώκουν να κυβερνήσουν τον τόπο από τον Φεβρουάριο του 2023, αυτή τη «λύση» υποστηρίζουν. Στην πραγματικότητα διαλύει το κυπριακό κράτος και το παραδίδει ενέχυρο στον Ταγίπ Ερντογάν.

Το έγγραφο, λοιπόν, για να τελειώνει αυτή η προσπάθεια αμφισβήτησης του είναι εγκυρότατο και καταγράφει με ακρίβεια το λεγόμενο πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Ουδείς τόλμησε να το αμφισβητήσει πέραν από τα γνωστά βαποράκια, τα οποία παλαιότερα μας έβριζαν πως είμαστε ενδοτικοί στο Κυπριακό. Τώρα που ολοκλήρωσαν την στροφή αδιάντροπα υποστηρίζουν τη λύση που επιδιώκει η κατοχική δύναμη.

Πως αλλάζει ένας άνθρωπος την ιδεολογία του. Μόνο εάν εκβιάζεται. Ο σοφός λαός δίνει και άλλες απαντήσεις, που εμείς δεν θέλουμε να τις επαναλάβουμε. Διότι άλλο να ομιλεί κάποιος στο καφενείο του χωριού του και άλλο να καταγράφει μία καταγγελία σε μία εφημερίδα, όπως ο Φιλελεύθερος. Χωρίς στοιχεία; Αυτό δεν επιτρέπεται…

Το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύσαμε δεν τόλμησε να το αμφισβητήσει ούτε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Μαρκουλλή, η οποία ήταν παρούσα στη μοιραία συνάντηση. Πως θα τολμούσε άλλωστε;

Ο υποψήφιος πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης, που ηγήθηκε της κυπριακής ομάδας, ως διαπραγματευτής, τοποθετήθηκε αντρίκεια και είπε όλη την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τις δηλώσεις του, που διαψεύδουν και τα γνωστά βαποράκια και τα ασπόνδυλα στελέχη του ΑΚΕΛ, που διαψεύστηκαν οικτρά.

Αντί να απολογηθούν βγάζουν και γλώσσα. Και με τον τρόπο που αντιδρούν γίνονται νεροκουβαλητές της τουρκικής προπαγάνδας. Να το προσέξουν διότι οι πολίτες αρνούνται να παραμείνουν άλλο αρνιά στο μαντρί. Το απέδειξαν στις βουλευτικές εκλογές. Όπως φαίνεται θα το αποδείξουν με πιο ηχηρό τρόπο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα.

  • Η Κύπρος ελέγχεται από ένα διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που κερδοσκοπεί εις βάρος του κράτους, άρα των πολιτών.
  • Η Ελλάδα συνταράσσεται από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που θα μπορούσε -αν υπήρχε πραγματική αντιπολίτευση- να ανατρέψει και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην πολιτική δεν υπάρχει το «δεν ήξερα». Αντίθετα…
  • Και η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική πολιτική της, αν και λόγω του φόβου της απόκτησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 έστειλε αρχικά το γεωτρύπανο στα δικά της νερά. Τώρα φαίνεται πως θα προχωρήσει στη μεγάλη πρόκληση εναντίον των συμφερόντων του Ελληνισμού, άσχετα από τις επιπτώσεις.

Όσοι πανηγυρίζουν ότι φοβήθηκε ο Ερντογάν, να προσέξουν διότι θα τους διαψεύσει. Όπως αποκάλυψε ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο, “το δεύτερο ταξίδι του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, Αμπντουλχαμίτ Χαν, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα σύνορα των θαλασσοτεμαχίων 6 και 7 στο βόρειο τμήμα τους”. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Η Κύπρος, 48 χρόνια μετά την εισβολή, παραμένει μία «ανοχύρωτη πολιτεία», ενώ με τα λεφτά που καταβρόχθισε η λαιμαργία της διαφθοράς θα είχε και πολεμικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία.

Η Τουρκία βεβαίως δεν φοβάται την Κύπρο, αλλά τρέμει την υπεροπλία της Ελλάδας στον αέρα και στη θάλασσα. Αυτό το παραδέχονται όλοι, το γνωρίζει και ο Ερντογάν. Ακόμα και αν πάρει τα F-16 αυτό θα συμβεί σε 6 με 7 χρόνια. Αλλά αν πιστέψουμε τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ -και γιατί να μην τον πιστέψουμε- δεν θα τα αγοράσει ποτέ.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, και θα έλεγα ότι κακώς ασχολούμαστε με τους αποδέκτες της τουρκικής προπαγάνδας στο νησί. Είναι ανύπαρκτοι στον πληθυσμό του νησιού, απλά έχουν μέσα ενημέρωσης για να περνούν τους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους. Και αυτό παραμένει ένα πρόβλημα, αν και μόνοι τους τα γράφουν και μόνοι τους τα διαβάζουν.

Οι πολίτες δεν πρέπει να τους φοβούνται, αλλά να αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς, στις κάλπες. Δεν γνωρίζω αν θα επικρατήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης ή ο Ανδρέας Μαυρογιάννης -με τον κ. Νεοφύτου, δεν πρέπει να ασχολείται κανείς. Αλλά όποιος εκ των δύο εκλεγεί, πρέπει να θυμάται αυτό: δεν έχει κανένα δικαίωμα να προδώσει τους πολίτες.

  • Στο θέμα της διαφθοράς πρέπει να είναι τιμωροί, πρέπει να οδηγήσουν επώνυμους στη φυλακή. Και στο Κυπριακό πρέπει να ξεχάσουν το αφήγημα της Διζωνικής. Είναι αφήγημα τουρκικό… Τα γεγονότα βοούν. Ως πρώην κρατικοί αξιωματούχοι έχουν τις αποδείξεις ενώπιον τους.

Και επίσης, πρέπει, έστω και τώρα, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη και να οχυρώσουν την Κύπρο. Εάν έκανε κάτι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, για το οποίο πρέπει να νοιώθει υπερηφάνεια, είναι ότι ξόδεψε πολλά και έκανε την Ελλάδα άτρωτη στρατιωτικά. Αυτό πρέπει να του πιστωθεί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Το μακρύ χέρι του σκανδάλου των παρακολουθήσεων φτάνει μέχρι την Κύπρο. Στα δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες για την ανάμειξη αξιωματούχων του κράτους και της πολιτικής, δίνουν και παίρνουν. Ακούσαμε ονόματα Κυπρίων που είτε σύστησαν το σύστημα των παρακολουθήσεων στους Αθηναίους, είτε έχουν οικονομικό όφελος. Ήταν πολλά τα «πάρε-δώσε». Ας κοπεί αυτός ο «δεσμός» που μόνο προβλήματα δημιουργεί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Μα γιατί δεν απαντά ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος έχει άποψη για τα πάντα όλα; Εμείς του προσφέρουμε την στήλη μας για να αποκαλύψει τον υποψήφιο του αυταρχικού Βλαντιμίρ Πούτιν στις κυπριακές προεδρικές εκλογές. Ποιος είναι αυτός ο πολιτικός της Κύπρου, που υπηρετεί τα συμφέροντα του «Ξανθού Ηγέτη» του «Ξανθού Έθνους».

Μπας και είναι ο υποψήφιος της Δεξιάς; Ως γνωστό η πλειοψηφία των δεξιών στην Κύπρο, εθνικόφρονες και ορθόδοξοι, έχουν «τοποθετήσει» φωτογραφίες του αυταρχικού Πούτιν στα σαλόνια των σπιτιών τους… Όχι ότι πάνε πίσω οι Κύπριοι κομμουνιστές. Αν και ο Πούτιν είναι εθνικιστής και αντικομμουνιστής, οι Ακελικοί εκεί… Να τον αγαπούν και να τον πιστεύουν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Οι αγαπητοί, κατά τα άλλα, συνάδελφοι Χριστάκης Γεωργίου και Διονύσης Διονυσίου, τον χαβά τους. Βλέπουν εχθρούς παντού. Εχθρούς ποιανού όμως; Του ΟΗΕ, της «λύσης»-διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Τουρκοκυπρίων, κάποιων άλλων; Γράφουν τα ρεπορτάζ τους στο πόδι. Ας το επαναλάβουμε: Για τα βαποράκια ας ψάξουν μέσα στο γραφείο τους…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι Αμερικανοί ξεχνούν ότι ο Πούτιν έχει καταστήσει μαριονέτα του τον Ερντογάν: Τα F-16 είναι ο λόγος που δεν έστειλε (ακόμα) το γεωτρύπανο στα ελληνικά νερά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: