Ο υπάλληλος του Ερντογάν στα κατεχόμενα τα “είπε όλα”: Έχει δήθεν, ισχυρίζεται, δικαιώματα γεώτρησης σε κάθε μέρος που δήλωσε η επίσημη Λευκωσία

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε γυμναστικούς αγώνες. Φωτογραφία via Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν Τατάρ ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία προκειμένου να παραστεί στους Αγώνες Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ικόνιο έκανε πάλι απαράδεκτες δηλώσεις στο TGRT Haber.

Σε ζωντανή μετάδοση δήλωσε ότι η υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που θέλει να περικυκλώσει την Ανατολία και την παράνομη, που δεν αναγνωρίζει καμία χώρα και κανένας διεθνής οργανισμός,«Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος των κατεχομένων.

«Η Τουρκία είναι ο εγγυητής του νησιού της Κύπρου. Δεν μπορώ να σκεφτώ την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το νησί», πρόσθεσε.

Για την κατάσταση στην Ταταρική, όπως την χαρακτήρισε, Ανατολική Μεσόγειο, είπε, «Έχουμε δικαιώματα σε κάθε μέρος που έχουν δηλώσει ως Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε το δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνα εκεί με την εξουσία που έχουμε παραχωρήσει στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

«Δεν έχουν λόγο μόνο οι Έλληνες στη Μεσόγειο. Ο τουρκοκυπριακός “λαός” είναι ένας ξεχωριστός λαός».

Ο κατοχικός ηγέτης σημείωσε ότι πήγε στο Taşucu πριν από 10 ημέρες και επισκέφτηκε το τέταρτο γεωτρύπανο Abdülhamid Han.

«Είναι ένα σημείο καμπής που δείχνει πόσο ισχυρή έχει γίνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Χαιρετίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν και ελπίζω ειλικρινά ότι θα οδηγήσουν σε καλή τύχη».

Επιπλέον τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να χωρίσει τον τουρκοκυπριακό “λαό” από την Ανατολία.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: