Ο ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος «συνέτριψε» τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο Ντανίλ Μεντβέντεφ [videos]

Ο Νικ Κύργιος. Πηγή: EPA/WILL OLIVER




Μετά τον τίτλο που κατέκτησε στην Ουάσιγκτον (ΑΤΡ 500) την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νικ Κύργιος (Νο37) ξεκίνησε με το δεξί και τις υποχρεώσεις του στο Masters του Μόντρεαλ, κερδίζοντας τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο1) με 2-1 σετ.




Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, ο Κύργιος επέστρεψε δριμύτερος και μετά από δυο ώρες αγώνα, απέκλεισε τον 26χρονο Ρώσο με 6-7(2), 6-4, 6-2, σταματώντας το νικηφόρο σερί του αντιπάλου του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ κατέκτησε τον τίτλο στο Λος Κάμπος (ATP 250) κι εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Όμως, ο Κύργιος δεν του χαρίστηκε στην 4η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Tour.




Τις επτά σερί νίκες έφτασε ο Νικ κι “έκλεισε” τη θέση του στους “16” καλύτερους του Μόντρεαλ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο21). Ο Αυστραλός, από την πλευρά του, επιβλήθηκε 7-6(4), 7-5, του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο19).

Κρατώντας ανέπαφο το σερβίς του για 15/15 games, ο Κύργιος παρέδωσε μαθήματα τένις από τη βασική γραμμή, έκανε μόλις 17 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τα 24 του Μεντβέντεφ, ενώ ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 37 winners. Έξι περισσότερους από τον Ρώσο.

Σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, ο 25χρονος και Νο37 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ήταν ανώτερος από τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, δείχνοντας για ακόμη μια φορά, πως το 2022, είναι η χρονιά του.

Τον “εμφύλιο” του Κύργιου με τον Ντε Μινόρ, θα περιμένει πιθανότατα ο Νο8 του ταμπλό, Χούμπερτ Χούρκατς, στα προημιτελικά.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ολα για όλα για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός: Δύσκολη αποστολή απέναντι στη Σλάβια Πράγας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: