Ο Χριστοδουλίδης αποκαθιστά την αλήθεια για τα debates: Έχει εκφράσει ετοιμότητα για συμμετοχή σε όλα…

FILE PHOTO: Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για τις Προεδρικές Εκλογές: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία via ΡΙΚ




Αντιδράσεις προκάλεσε η υποτιθέμενη απουσία του Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, από τα debates του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του, Μαριλένα Ευαγγέλου, έγραψε στο Twitter πως από τον Οκτώβριο o υποψήφιος Πρόεδρος θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και έχουν ήδη καθοριστεί συμμετοχές και σε άλλα ιδιωτικά κανάλια της Κύπρου.

Η κ. Ευαγγέλου νέφερε χαρακτηριστικά:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήδη έχει εκφράσει την ετοιμότητά του για συμμετοχή του στα debates αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο με στόχο τη συμμετοχή σε ένα debate σε κάθε κανάλι κάθε μήνα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήδη μετά από σχετική πρόσκληση των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Omega και Sigma έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί για τον μήνα Οκτώβριο τρεις συμμετοχές του κ. Χριστοδουλίδη σε debates

Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συνεχίζοντας τον διάλογο με την κοινωνία και παρουσιάζοντας σε θεματικές το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΡΙΚ που ομιλούσε για στον προγραμματισμό των debates ενόψει των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση λόγω απουσίας του υποψηφίου για την Προεδρία κυρίου Μαυρογιάννη στο εξωτερικό αλλά και της προγραμματισμένης περιοδείας του υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη παγκύπρια για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο ο προγραμματισμός των τηλεμαχιών έχει αλλάξει.

Έχει μάλιστα ήδη αποσταλεί νέος προγραμματισμός στα επιτελεία με σκοπό τον έγκυρο και έγκαιρο καταρτισμό του νέου προγράμματος.

  • ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ

Αντιδράσεις έχει αρχίσει να προκαλεί η ανακοίνωση του ΡΙΚ για απουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη από τα debates του ερχόμενου μήνα, λόγω της προγραμματισμένης περιοδείας του, προς παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος.

Σε ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι ο Νίκος Xριστοδουλίδης «επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο, ακυρώνοντας όλες τις συμμετοχές του σε τηλεμαχίες. Είναι και αυτό μέρος του «νέου πολιτικού ήθους» που ευαγγελίζεται». Ο ίδιος ο Αβέρωφ Νοεφύτου δήλωσε ακολούθως ότι «παρά την αναίρεση των συμφωνηθέντων εκ μέρους του Νίκου Χριστοδουλίδη όσο αφορά στις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, δηλώνω και σήμερα την ετοιμότητά μου να συμμετέχω στις τηλεοπτικές συζητήσεις».

Νωρίτερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης δήλωσε ότι «αποτελούν εμπαιγμό οι προφάσεις Χριστοδουλίδη».

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις του ΔΗΣΥ:

«Παρά την αρχική του συμφωνία, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο, ακυρώνοντας όλες τις συμμετοχές του σε τηλεμαχίες. Είναι και αυτό μέρος του «νέου πολιτικού ήθους» που ευαγγελίζεται.

Η δημοκρατία, ο διάλογος και κυρίως η ίδια η Κύπρος και οι προκλήσεις της δεν προάγονται από κρυπτόμενους, αλλά από δημοκράτες ηγέτες που έχουν το θάρρος και την παρρησία να στέκονται μπροστά στο λαό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει δεσμευμένος στη θέση του και συνεχίζει να επιδιώκει τον δημόσιο διάλογο που θα δώσει τη δημοκρατική ευκαιρία σε κάθε πολίτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιος καλύτερα μπορεί να κρατά το πηδάλιο της χώρας».

Ο Αβέρωφ Νεoφύτου είπε:

«Ανεξάρτητα από την αναίρεση των συμφωνηθέντων εκ μέρους του Νίκου Χριστοδουλίδη, όσον αφορά στις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, δηλώνω και σήμερα την ετοιμότητά μου να συμμετέχω στις τηλεοπτικές συζητήσεις όπως συμφωνήθηκαν έστω και στην απουσία του.

Θεωρώ την πολιτική συζήτηση και την ενημέρωση της κοινωνίας για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν, ως ύψιστη προτεραιότητα σε μια δημοκρατική διαδικασία.

Και προς τούτο είμαι έτοιμος και για όποια επιπρόσθετη συζήτηση ζητήσουν τα ΜΜΕ, ακυρώνοντας προγραμματισμένες υποχρεώσεις μου για να συμμετάσχω».

  • Κολοκασίδης: Αποτελούν εμπαιγμό οι προφάσεις Χριστοδουλίδη

«Οι προφάσεις που επικαλείται ο κ. Χριστοδουλίδης για να απουσιάζει από τις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας αποτελούν εμπαιγμό και περιφρόνηση προς όλους τους υποψηφίους και τον κυπριακό λαό. Δεν μπορεί να επικαλείται την απουσία του σε περιοδείες για να μην παρευρεθεί όταν η ελεύθερη Κύπρος είναι μια σταλιά τόπος!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι θα κληθεί να υπερασπιστεί αντιφατικές ή και θολές θέσεις τις οποίες διατύπωσε σε διαφορετικό χρόνο. Άλλα είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον υποστηρίζουν, άλλα είπε σε συναγερμικούς υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα του και της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προσπαθεί να βγάλει την εκστρατεία μη τοποθετούμενος και μη δεσμευόμενος. Η Δημοκρατία όμως απαιτεί διαφάνεια και διάλογο. Όχι μισόλογα και συσκότιση. Ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει και εγώ τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να απαιτώ σαφείς θέσεις και διάλογο».

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού: Οι δολοφόνοι τους ουδέποτε λογοδότησαν… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: