Μετά από τον Νίκο Δένδια εξέδωσε μία χλιαρή ανακοίνωση και ο Κασουλίδης για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού (video)

Οι ηρωομάρτυρες του Ελληνισμού: Ο Σολωμός Σολωμού (αριστερά) και ο Τάσος Ισαάκ (δεξιά) δολοφονούνται από τις ορδές τουΑττίλα. Φωτογραφία Αρχείου




Αφού προηγήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, με μία ανάρτηση στο Twitter, που συζητήθηκε στην Αθήνα και τη Λευκωσία, ακολούθησε ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης ο οποίος “ανέβασε” στα κοινωνικά δίκτυα μία χλιαρή δήλωση για τη θυσία των ηρωομαρτύρων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Τα παλλικάρια δολοφόνησαν άναδρα από τις ορδές του Αττίλα και τους λεγόμενους “αξιωματούχους” του κατοχικού καθεστώτος, όταν διαδήλωναν εναντίον της κατοχής της Κύπρου, στη Δερύνεια.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών αναφέρει στην ανάρτηση του:

Τιμούμε τη μνήμη των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού που έπεσαν θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας και του ακραίου εξτρεμισμού. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Να θυμίσουμε ότι στις 11 Αυγούστου του 1996, επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές, θα πραγματοποιούσαν την μεγαλύτερη αντικατοχική πορεία με προορισμό την Κερύνεια.

Η πορεία άρχισε στις 2 Αυγούστου από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, διέσχισε την Ευρώπη, με στόχο τη διεθνοποίηση του προβλήματος εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Στην πορεία συμμετείχε και αριθμός ξένων μοτοσικλετιστών από τρίτες χώρες.

Παρά τις απειλές των Τούρκων, και την ακύρωση της πορείας από τα επίσημα χείλη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης, μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε προς τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Ο Τάσος Ισαάκ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν από τον τουρκικό όχλο, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, εγκλωβίστηκε σε συρματοπλέγματα, στην προσπάθεια του να σώσει άλλο διαδηλωτή, που δεχόταν το λυντσάρισμα Τούρκων και Τουρκοκυπρίων.

Αυτοί, οι στυγνοί δολοφόνοι έστρεψαν το άνανδρο μένος τους πάνω του. Μετά από ανελέητα κτυπήματα με τσεκούρια, μαχαίρια, ρόπαλα ήρθε και το θανατηφόρο τελειωτικό κτύπημα με πέτρα που κονιορτοποίησε το κεφάλι του Ισαάκ.

Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν. Τρεις μέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του.

Την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ, δηλαδή στις 14 Αυγούστου 1996, μια ομάδα διαδηλωτών, κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να αφήσει μερικά στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας.

Ακολούθησε η δολοφονία του Σολωμους Σολωμού, ο οποίος αφού ξέφυγε από τον κλοιό των κυονόκρανων, πέρασε στη νεκρή ζώνη, και παρά τις προτροπές άλλων Ελληνοκυπρίων, επιχείρησε να ανέβει σε ένα ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Όταν ανέβηκε στο μέσο του ιστού, δέχθηκε τη δολοφονική σφαίρα.

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού: Οι δολοφόνοι τους ουδέποτε λογοδότησαν… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: