Μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI “κατέλαβε” το ανάκτορο του Τραμπ στη Φλόριντα: Ο ίδιος ομιλεί για …”πολιορκία”

Former US President Donald J. Trump speaks at a Save America Rally in Waukesha, Wisconsin, USA, 05 August 2022. EPA, TANNEN MAURY




Πράκτορες του FBI εκτέλεσαν ένταλμα έρευνας τη Δευτέρα στο θέρετρο Mar-a-Lago (Μαρ-α-Λάγκο) του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος επιβεβαίωσε την είδηση στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο κ. Τραμπ αρνήθηκε να πει γιατί οι πράκτορες του FBI βρίσκονταν στο Μαρ-α-Λάγκο, αλλά ο πρώην Πρόεδρος είπε ότι η επιδρομή ήταν απροειδοποίητη και «μπήκαν ακόμη και στο χρηματοκιβώτιο μου».

«Το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-Α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, βρίσκεται επί του παρόντος υπό πολιορκία από επιδρομείς (είπε αναφερόμενος στους πράκτορες του FBI). Καταλήφθηκε από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI», είπε στη δήλωση του.

Ο κ. Τραμπ δεν βρισκόταν στη Φλόριντα τη στιγμή της επιδρομής, αλλά στον πύργο του στη Νέα Υόρκη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και ο Λευκός Οίκος.

Η έρευνα, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το περιεχόμενό της, φάνηκε να επικεντρώνεται σε υλικό που είχε φέρει μαζί του ο κ. Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, την ιδιωτική του λέσχη και την κατοικία του, αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο.

Αυτά τα κουτιά περιείχαν πολλές σελίδες διαβαθμισμένων εγγράφων, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το περιεχόμενό τους.

Ο κ. Τραμπ καθυστέρησε να επιστρέψει 15 κιβώτια υλικού -που ζητήθηκαν από αξιωματούχους- στα Εθνικά Αρχεία για πολλούς μήνες. Και το έκανε μόνο όταν απειλήθηκε νότι θα αναληφθεί δράση για την ανάκτησή τους.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε απόψε ότι το F.B.I. είχε ψάξει το σπίτι του στο Παλμ Μπιτς, Φλόριντα, και είχε ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο – ένας λογαριασμός που, αν είναι ακριβής ο ισχυρισμός του, τότε πρόκειται για μια δραματική κλιμάκωση στις διάφορες έρευνες για τον κ. Τραμπ.

Άτομο που είναι εξοικειωμένο με την έρευνα είπε ότι οι πράκτορες διενεργούσαν έρευνα εξουσιοδοτημένη από το δικαστήριο καθώς διερευνούν τον πιθανό λάθος χειρισμό απόρρητων εγγράφων που στάλθηκαν στο Mar-a-Lago.

Μια τέτοια κίνηση – μια έρευνα στην περιουσία του με εντολή δικαστηρίου για την αναζήτηση πιθανών αποδεικτικών στοιχείων εγκλήματος – είναι βαθιά ασυνήθιστη για έναν πρώην πρόεδρο και αντιπροσωπεύει μια ιστορική στιγμή στη βασανισμένη σχέση του Τραμπ με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τόσο εντός όσο και εκτός Λευκού Οίκου.

Για να γίνει ένα τέτοιο βήμα θα απαιτούσε έγκριση από τα ανώτατα κλιμάκια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μια εκπρόσωπος του εν λόγω υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε εάν ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland ενέκρινε την εισβολή των πρακτόρων του FBI στο ανάκτορο του κ. Τραμπ.

Tα κουτιά περιείχαν πολλές σελίδες διαβαθμισμένων εγγράφων, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το περιεχόμενό τους.

Πληροροφορίες από : Washington Post, New York Times, CNN

Όταν το «smoking gun» σκότωσε πολιτικά τον Αμερικανό πρόεδρο: Σαν σήμερα η παραίτηση Νίξον για το σκάνδαλο Watergate:[βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: