Κάλπικος ισχυρισμός του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας: Το Βαρώσι δήθεν ανήκει στο παράνομο ψευδοκράτος

Εξευτελισμός… Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ φιλάει την τουρκική σημαία. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου συμπεριλαμβάνεται στην περιοχή των κατεχομένων, ισχυρίζεται το παράνομο ψευτο-«υπουργείο εξωτερικών», σε προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε στις 4 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση του παράνομου ψευτο-«υπεξ» γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, που έγιναν μετά από συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογο του.

Στην απαράδεκτη ανακοίνωση, που είναι γεμάτη ψέματα, αναφέρεται ότι μοναδική αιτία της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι δήθεν μονομερείς δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προστίθεται ότι η κατοχική Τουρκία και το ψευδοκράτος δήθεν «λαμβάνουν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ισοδύναμα μέτρα κατά των μονομερών ενεργειών προκειμένου να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά τους».

Προβάλλεται, επίσης, ο ισχυρισμός ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία έχουν υποβάλει εποικοδομητικές προτάσεις για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που δεν είναι αλήθεια.

«Το μελάνι δεν έχει ακόμη στεγνώσει στις τελευταίες προτάσεις του “προέδρου” μας -όπως χαρακτηρίζεται ο κατοχικός ηγέτης- για το θέμα αυτό. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η εποικοδομητική μας στάση δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία», προστίθεται.

Το παράνομο ψευτο-“υπέξ” ισχυρίζεται ακόμα ότι το Βαρώσι βρίσκεται εντός της περιοχής των κατεχομένων και αναφέρεται ότι για το μέλλον του Βαρωσιού θα αποφασίσει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Επίσης, το ψευδοκράτος επικρίνει τη Σερβία για τη στάση της στο Κυπριακό και ισχυρίζεται ότι η υπόθεση της κυριαρχικής ισότητας και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώς» θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία που θα συνάδει με την πραγματικότητα στο νησί.

Το ψευδοκράτος ισχυρίζεται ότι «μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προσφερθεί στα μέρη μια νέα, ελεύθερα διαπραγματεύσιμη και αμοιβαία αποδεκτή βάση, η οποία θα συμβάλει όχι μόνο στην ευημερία και τη σταθερότητα των δύο λαών στο νησί, αλλά και στην ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

Η κυρία Μαρκουλλή, όπως πάντα, λέει τη δική της “αλήθεια”: Ήταν παρούσα στην περίφημη συνάντηση και έκρυψε το περιεχόμενο της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: