Η Πολεμική Αεροπορία απαντά πάντοτε με lock on απέναντι στις πονηριές της Τουρκίας…

Λεζάντα: Τα Β-52 πολλές φορές συνοδεύονται από μαχητικά των χωρών του ΝΑΤΟ, όπως σε αυτή την εικόνα που στο πλάι των βομβαρδιστικών βρίσκονται Ελληνικά F-16 Block 50 της 341 Μοίρας. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

«Το «Lock on» και προβλέπεται και επιβάλλεται όταν πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις μια παραβατική συμπεριφορά στον αέρα και ιδιαίτερα όταν αυτή είναι μεγάλη σε αριθμούς. Και σαφώς όταν οι Τούρκοι πιλότοι είναι στον δικό μας εναέριο χώρο και θα είναι πάντα lock on & kill

Αυτό τονίζεται από πηγή στο αεροπορικό Επιτελείο η οποία έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες φορές τις έκνομες ενέργειες των τούρκων, οι οποίοι μονίμως βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία αμφισβήτησης των Εθνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Γι’ ακόμη μια φορά εκείνο που επιχείρησαν να κάνουν οι Τούρκοι αεροπόροι την Τρίτη ήταν να εισβάλουν με μεγάλους σχηματισμούς εντός του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Οκτάδες και εξάδες τουρκικών F-16, η πλειονότητα τους, οπλισμένα, νότια της Ρόδου θέλησαν να φτάσουν αρκετά πιο δυτικά απ’ ότι συνηθίζουν.

Και εκεί ακριβώς σημειώθηκαν οι οκτώ αερομαχίες. Εκεί έγιναν και οι υπερπτήσεις πάνω από τις νησίδας Δίβουνα και Καμηλονήσι.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά έφυγαν lock on από τα μπλε φτερά.

Και την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι θέλησαν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο να δείξουν τη δύναμή τους με 21 μαχητικά τα οποία έφυγαν άρον άρον, το τουρκικό υπουργείο άμυνας σε μια άλλη επιχείρηση προσπάθησε να «ισοφαρίσει» το Ελληνικό διάβημα για τις υπερπτήσεις.

Μάλιστα σε αυτό οι Τούρκοι διαμαρτύρονται πως τα πέντε αεροσκάφη τους «κλειδώθηκαν» από τα γεράκια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλα ξεκίνησαν όταν το στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 πραγματοποίησε πτήση εντός του FIR Αθηνών.

Είχε προηγηθεί συνεννόηση και συμφωνία μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και της Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM) του ΝΑΤΟ ώστε να γίνει η διέλευση των Β-52 από το FIR Αθηνών στις 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα Β-52 εισήλθαν από το νοτιοδυτικό όριο του FIR Αθηνών προκειμένου να εξέλθουν απ’ αυτό, δυτικά της Μεγίστης.

Ενώ η κίνηση των B-52 δεν προβλεπόταν να γίνει με συνοδεία Μαχητικών Αεροσκαφών, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, πέντε άγνωστα ίχνη αέρος κινήθηκαν ανατολικά της Καρπάθου παρεμβαλλόμενα στο δρομολόγιο των Β-52, προβαίνοντας παράλληλα σε παράβαση Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν στην Hellasjournal, ούτε από την Τουρκία είχε ζητηθεί συνοδεία αεροσκαφών.

Κι αυτό ήταν κάτι που ενίσχυσε σημαντικά τον συναγερμό που απογείωσε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 plus από την Κρήτη, τα οποία αναγνώρισαν τα «άγνωστα ίχνη» ως οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, που αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων είναι ψευδής, καταλήγει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το βράδυ της Τρίτης και μετά τις ψευδείς αναφορές του τουρκικού υπουργείου άμυνας.

Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52 στο FIR Αθηνών.

Τότε βεβαίως υπήρχε προγραμματισμένη συνοδεία από Ελληνικά και αντίστοιχα, τουρκικά μαχητικά. Στο ύψος της Σάμου, οι Τούρκοι θέλησαν να μπουν στον σχηματισμό συνοδείας με αποτέλεσμα, ν’ απογειωθούν μαχητικά επιφυλακής για την αναχαίτιση των τουρκικών F-16 που επιχειρούσαν να πείσουν εν πτήση πως βρίσκονταν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι κινήσεις αυτές είναι σαφές για το Ελληνικό Επιτελείο πως εντάσσονται στις πάγιες τακτικές της Τουρκίας για διχοτομήσει επιχειρησιακά το Αιγαίο, τόσο στην θάλασσα, όσο και στον αέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι Belh@rra έρχονται αλλά η άνοιξη αργεί ακόμη για το Πολεμικό Ναυτικό: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για κορβέτες και φρεγάτες ΜΕΚΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: