Η Ουάσιγκτον στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα: Απευθύνει έκκληση για να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση

FILE PHOTO: Department Spokesperson Ned Price holds the Daily Press Briefing at the U.S. Department of State in Washington, D.C. State Department Photo by Freddie Everett




Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, τόνισε χθες Σάββατο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Προτρέπουν όλες τις πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση, καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σφυροκοπούσαν τη Γάζα ενώ η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευε ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 203 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων το προηγούμενο 48ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περισσότερες από 400 ρουκέτες κατά του Ισραήλ – οι οποίες στην πλειονότητά τους αναχαιτίστηκαν – ενεργοποιώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να τρέχουν να κρυφτούν σε καταφύγια. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα από τις ισραηλινές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, είκοσι τέσσερις άνθρωποι , ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το υπουργείο αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν χθες και σήμερα κατά τις ισραηλινές επιδρομές.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι πολλά παιδιά σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τον Ισλαμικό Τζιχάντ κατά του ισραηλινού εδάφους, αλλά έπληξε από σφάλμα το παλαιστινιακό έδαφος.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Η Κίνα κινείται προς τον εξαναγκασμό και τη χρήση βίας, λέει ο Άντονι Μπλίνκεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: