Η Ελλάδα ένας από τους τελευταίους πελάτες των F-35: Επιθεώρηση και αποκατάσταση του συστήματος εκτίναξης στα μαχητικά

FILE PHOTO: Αεροσκάφος F-35B Lightning II προσγειώθηκε στο αεροπλανοφόρο USS Tripoli. Φωτογραφία F-35 Lightning II Joint Program Office, @theF35JPO, F-35B Lightning II




Το πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο “Η Πολεμική Αεροπορία (tvn HPA) δίνει άδεια στα περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη F-35 για να πετάξουν μετά από προσγείωση δύο εβδομάδων” (Air Force Clears Most F-35 Fighter Jets to Fly After Two-Week Grounding).

Το αμερικανικό πρακτορείο μεταδίδει ότι η Πολεμική Αεροπορία “καθάρισε” σχεδόν όλα τα 349 μαχητικά αεροσκάφη F-35 της, για να πετάξουν ξανά, αφού τα καθήλωσε για δύο εβδομάδες, για να ελέγξει για ελαττωματικά εξαρτήματα του συστήματος εκτίναξης.

Οι τεχνικοί αντικατέστησαν τέσσερα από τα 706 φυσίγγια που χρησιμοποιήθηκαν στα F-35, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Αερομαχίας, Alexi Worley, στο Bloomberg News.

Αυτά τα τέσσερα φυσίγγια επιθεωρήθηκαν αργότερα και «διαπιστώθηκε ότι ήταν συμβατά», είπε. Τα εκρηκτικά φυσίγγια, τα οποία ωθούν το κάθισμα και τον πιλότο από το αεροπλάνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κατασκευάζονται από την Martin-Baker Aircraft Company Ltd.

Η Πολεμική Αεροπορία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα όπλων στον κόσμο, με σχέδια να αγοράσει 1.763 από έναν δυνητικό στόλο άνω των 3.300 αεροσκαφών που προγραμματίζονται για τις ΗΠΑ και τις χώρες συνεργάτες.

Περισσότερα από 800 F-35 που κατασκευάστηκαν από τη Lockheed Martin Corp. έχουν παραδοθεί σε όλο τον κόσμο και οι διεθνείς παραγγελίες συνεχίζουν να αυξάνονται, με τη Φινλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Ελλάδα να αποτελούν τους τελευταίους πελάτες στο εξωτερικό.

Ο Steve Roberts, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Martin-Baker, είπε σε δήλωση που εστάλη μέσω email τον περασμένο μήνα, ότι μια «ανωμαλία» ανακαλύφθηκε σε ένα φυσίγγιο F-35 στην αεροπορική βάση Hill της Γιούτα τον Απρίλιο.

ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Bloomberg

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Hellas Journal για τους S-400: Τώρα, περισσότερο από ποτέ… Έρχονται βαρύτατες κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: