Επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι: Καταγγελίες ότι ο χώρος που έγινε η επίθεση «απέρριψε συστάσεις για πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας»

British-Indian writer Salman Rushdie speaks at the opening press conference of the 2015 Frankfurt Book Fair, in Frankfurt am Main, Germany, 13 October 2015. Indonesia is the Guest of Honor country at the 2015 edition of the trade fair for books and media running from 14 to 18 October. EPA/ARNE DEDERT




Ο χώρος όπου μαχαιρώθηκε χθες (Παρασκευή) 12 Αυγούστου ο διάσημος συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι  είχε απορρίψει προηγούμενες συστάσεις για αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας, δηλώνουν δύο πηγές στο CNN.

Ο 75χρονος Ρούσντι μαχαιρώθηκε τουλάχιστον δύο φορές στη σκηνή του ιδρύματος Chautauqua πριν από την προγραμματισμένη διάλεξή του, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος είχαν απορρίψει τις συστάσεις για βασικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων τσάντας και ανιχνευτών μετάλλων, φοβούμενοι ότι αυτό θα δημιουργούσε χάσμα μεταξύ των ομιλητών και του ακροατηρίου, σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο CNN.

Φοβόνταν επίσης ότι θα άλλαζε την κουλτούρα του ιδρύματος, είπαν οι ίδιες πηγές.

Το γεγονός πως δεν υπήρχαν έλεγχοι ασφαλείας ή ανιχνευτές μετάλλων στην εκδήλωση, δήλωσε στο CNN και άτομο που είναι μάρτυρας της επίθεσης.

Υπογραμμίζεται, πάντως, πως δεν είναι σαφές αν τα συνιστώμενα μέτρα θα είχαν αποτρέψει την επίθεση κατά του Ρούσντι.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Παραλλήρημα μίσους στο Ιράν για την απόπειρα κατά του Ρούσντι: «Ας φιλήσουμε το χέρι αυτού που έσκισε το λαιμό του εχθρού του Θεού με ένα μαχαίρι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: