Δίχως τέλος ο ρωσικός πανικός: Νέα ολέθρια ουκρανική επίθεση – καμικάζι στο αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία: Τεράστια έκρηξη [videos]

Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε μια νέα ουκρανική επίθεση στα “σπλάχνα” της κατεχόμενης από τους Ρώσους Κριμαιας, στο αρχηγείο του Πολεμικού της Ναυτικού. Screenshot via YouTube




Mια ακόμη ολέθρια ήττα υπέστησαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις: Επίθεση – καμικάζι ουκρανικώνdrone έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία, προκαλώντας τεράστια έκρηξη, αναφέρουν δυτικές υπηρεσίες πληροφορίων τις οποίες επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά από εκρήξεις  που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, βαθιά στην κατεχόμενη από τους Ρώσους χερσόνησο.

  • Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών αποκάλυψαν  πώς τα πλήγματα έχουν ακρωτηριάσει τις στρατιωτικές δυνατότητες των εισβολέων και έχουν δείξει την ικανότητα του Κιέβου να προκαλέσει τον όλεθρο στη ρωσική επιμελητεία.

Μετά από μια τεράστια έκρηξη σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία την περασμένη εβδομάδα, δυτικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν τώρα ότι το περιστατικό έβγαλε νοκ άουτ τη μισή ναυτική δύναμη της ρωσικής αεροπορίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Μια πηγή είπε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail: «Έχασαν τη ναυαρχίδα τους την Moskva, έχασαν το Φιδονήσι, έχασαν το μισό από το δυναμικό της ναυτικής αεροπορίας τους και το στρατιωτικό τους αρχηγείο χτυπήθηκε. Νομίζω ότι μπορούμε να υποθέσουμε επιθέσεις από Ουκρανούς πίσω από τις γραμμές του εχθρού ».

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αεροπορική βάση κοντά στο χωριό Μπέλμπεκ, στη νοτιοδυτική ακτή κοντά στη Σεβαστούπολη, το αρχηγείο του στόλου του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα. Στο αντίθετο άκρο της χερσονήσου, ο ουρανός φωτίστηκε στο Κερτς κοντά σε μια τεράστια γέφυρα προς τη Ρωσία, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για πυρά της δικής της αεράμυνας.

Εντός της Ρωσίας, δύο χωριά εκκενώθηκαν μετά από εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην επαρχία Μπέλγκοροντ, πάνω από 60 μίλια από το έδαφος που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις. Το Κίεβο ανακοίνωσε επίσης ένα πλήγμα σε γέφυρα στο φράγμα Kakhovska, κοντά στη Χερσώνα – μια από τις τελευταίες διαδρομές που ελέγχει η Ρωσία  για να τροφοδοτήσει τα στρατεύματά της στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερο.

Τέτοιες επιθέσεις είχαν «σημαντική ψυχολογική επίδραση στη ρωσική ηγεσία», είπε ο αξιωματούχος.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι αεροσκάφος υπέστη ζημιά κάνοντας λόγο για “ατύχημα”  στη βάση, αν και δορυφορικές φωτογραφίες έδειξαν ότι τουλάχιστον οκτώ πολεμικά αεροσκάφη έχουν καεί ολοσχερώς.

Σε απάντηση στις επιθέσεις, ο Πούτιν απέλυσε τον διοικητή του ναυτικού του στη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η απομάκρυνση του Igor Osipov σηματοδότησε την πιο σημαντική απόλυση στρατιωτικού αξιωματούχου τους σχεδόν έξι μήνες από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA μετέδωσε ότι ο νέος αρχηγός, Βίκτορ Σοκόλοφ, παρουσιάστηκε στα μέλη του στρατιωτικού συμβουλίου του στόλου στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Μια πηγή είπε ότι ήταν «φυσιολογικό» το γεγονός ότι ο διορισμός δεν ανακοινώθηκε δημόσια τη στιγμή που η Ρωσία διεξάγει αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.

Ακολούθησαν εικασίες ότι ο Osipov απολύθηκε μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας της Moskva στις 14 Απριλίου, αλλά ο διοικητής του ναυτικού φαίνεται να κράτησε τη δουλειά του μέχρι πρόσφατα.

Ο Osipov απουσίαζε από την «παρέλαση νίκης» στην Κόκκινη Πλατεία, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι «δεν είχε διάθεση» να εμφανιστεί μετά την απώλεια της ναυαρχίδας.

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Τα μισά μαχητικά αεροσκάφη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν τεθεί εκτός επιχειρησιακής δράσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: