Δεν θα απαντήσει στους υπουργούς (του Αβέρωφ) ο Χριστοδουλίδης: Μίλησε για εκβιασμούς, για απειλές και πρακτικές του παρελθόντος

Ο ανεξάρτηος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με κατοίκους της Φύτης, στην επαρχία Πάφου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης τοποθετήθηκε για τις απαράδεκτες τοποθετήσεις τριών υπουργών της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, που του επιτέθηκαν για το θέμα των debates, λόγω της προκλητικής ανακοίνωσης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) και της παρέμβασης στην προεκλογική διαδικασία.

Την πλατεία του χωριού Φύτη στην επαρχία Πάφου επέλεξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για να απαντήσει στις έντονες αντιδράσεις και τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από Υπουργούς, Υποψήφιους Προέδρους και κόμματα, αναφορικά με τη μη συμμετοχή του στις τηλεμαχίες που προγραμματίζει το ΡΙΚ εντός Σεπτεμβρίου, μεταξύ των διεκδικητών του προεδρικού θώκου.

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται τις τελευταίες μέρες για τα debates, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι διάβασε με λύπη του σχετικές αναρτήσεις από πρώην συναδέλφους τους στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες εκτίμησε ότι έγιναν χωρίς τη γνώση του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν θα τους κρίνω εγώ, δεν θα απαντήσω, τους αφήνω στην κρίση του Κυπριακού λαού. Όπως συνειδητά είχα επιλέξει να ακούω πρώτα τους πολίτες, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους και μετά να ετοιμάσω το πρόγραμμά μου, έτσι και τώρα, με τον ίδιο τρόπο, θα παρουσιάσω πρώτα το πρόγραμμά μου στην κοινωνία, επισκεπτόμενος όλη την ελεύθερη Κύπρο» είπε, προσθέτοντας πως αυτή είναι η προτεραιότητά του και σε αυτό θα επικεντρωθεί στην παρούσα φάση.

«Είμαστε όλοι εδώ ενώνοντας δυνάμεις, γιατί μέσα από μια ανεξάρτητη, συλλογική προσπάθεια, μπορούμε σαφώς καλύτερα να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, συμπληρώνοντας πως όσο και αν προκληθεί, δεν θα προκαλέσει ο ίδιος κλίμα πόλωσης, αντιπαλότητας και διχασμού.

«Δεν είμαι εδώ για να διχάσω, δεν είμαι εδώ για να εκφέρω διχαστικό λόγο, δεν είμαι εδώ για να θέσω διαχωριστικές γραμμές. Είμαστε εδώ άτομα από όλους τους κομματικούς χώρους, ανέντακτοι, νέοι ψηφοφόροι, και αυτό είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της προσπάθειας μας», είπε, προσθέτοντας πως ο τόπος έχει υποφέρει πολλά από την πόλωση, από ανούσιες διαφωνίες και από χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε επίσης ότι οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι πρακτικές του παρελθόντος, του χθες και άλλων πολιτευμάτων δεν είναι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από τον ίδιο, συμπληρώνοντας πως δεν θα εκβιάσει κανένα για την ψήφο του, ούτε θα απειλήσει οποιονδήποτε για τις επιλογές του.

Αναπτύσσοντας συγκεκριμένες προτάσεις σε αριθμό θεμάτων όπως η Υγεία, η Παιδεία, το Μεταναστευτικό και η Οικονομία, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι συνεχιζόμενες κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας, οι οποίες έχουν πλήξει τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη, έχουν ταυτόχρονα προκαλέσει και κρίση αξιοπιστίας ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, ανάμεσα στην κοινωνία και τους πολιτικούς.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση του κράτους με τον πολίτη μέσα από την ανανέωση διαδικασιών, νοοτροπιών και συγκεκριμένων ενεργειών που θα έχουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν είμαι εξ’ αυτών που επενδύοντας στον φόβο παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως Σωτήρες ή Μεσσίες. Πιστεύω στις δυνατές ομάδες, στο ξεκάθαρο όραμα και στη σκληρή δουλειά. Πιστεύω σε ένα κράτος που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και προσφέρει ίσες ευκαιρίες στου πολίτες» ανέφερε.

Πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την ύπαιθρο, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης με υποδομές, υπηρεσίες και προοπτικές εργασίας.

Τέλος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαριστώντας τους παριστάμενους για τη μαζική τους παρουσία, τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν την προσπάθεια τους, πάντα με αξιοπρέπεια, με απόλυτο σεβασμό σε τυχόν διαφορετικές απόψεις και μακριά από διχαστικές προσεγγίσεις.

Το ΡΙΚ …δικαιολογείται αλλά το ερώτημα παραμένει: Γιατί έπαιξε το παιγνίδι του ΔΗΣΥ εναντίον του Χριστοδουλίδη;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: