“Αποστάτη” και “βλάσφημο” αποκαλεί η Τεχεράνη τον Σαλμάν Ρούσντι: Άγνωστο αν είναι ακόμα ζωντανός

File Photo Ο Ινδροβρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντι EPA/CLEMENS BILAN




Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν καταδίκασαν την Παρασκευή τον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, αποκαλώντας τον «αποστάτη» και τα γραπτά του «βλάσφημα».

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί μεταδόθηκαν αμέσως μετά το μαχαίρωμα του συγγραφέα πριν από μια ομιλία στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρούσντι μαχαιρώθηκε στο λαιμό λίγο πριν μία διάλεξη στο Ίδρυμα Chautauqua την Παρασκευή, αφού έζησε για περισσότερα από 30 χρόνια κρυμμένος υπό την απειλή μια φετβά που ζητούσε τον θάνατό του που εξέδωσε ο Ιρανός αγιατολάχ ως απάντηση στο βιβλίο του “The Satanic Verses”.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το οποίο περιέγραψε τον Ρούσντι ως «επίθεση με μαχαίρι», τον αποκάλεσε «αποστάτη συγγραφέα».
Περιέγραψε επίσης το «The Satanic Verses» ως ένα «βλάσφημο μυθιστόρημα για το Ισλάμ».

Ολόκληρο το δημοσίευμα του Irna

“Ο Salman Rushdie, ο αποστάτης συγγραφέας του Book of Satanic Verses, δέχθηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη.

Ένας ρεπόρτερ του Associated Press είδε έναν άνδρα να εισβάλλει στη σκηνή στο Ίδρυμα Chautauqua και να αρχίζει να χτυπάει με γροθιές ή να μαχαιρώνει τον Rushdie καθώς τον παρουσίαζαν.

Ο συγγραφέας οδηγήθηκε ή έπεσε στο πάτωμα και ο άνδρας συνελήφθη.

Ο Rushdie είναι ο συγγραφέας του «The Satanic Verses», ενός βλάσφημου μυθιστορήματος για το Ισλάμ που δημοσιεύτηκε το 1988.

Το βιβλίο πυροδότησε την οργή των μουσουλμάνων, η οποία κορυφώθηκε με μια φετβά του Αγιατολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που ζήτησε τον θάνατο του Ρούσντι”, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Με πληροφορίες από Fox, Irna

Στο χειρουργείο ο Σαλμάν Ρούσντι, δίνει τη μάχη της ζωής του: Επικηρυγμένος με “φετφά” εδώ και 33 χρόνια από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: