Αγκομαχά η ρωσική εισβολή: Αναποτελεσματικός ο στόλος, νέες εκρήξεις στην Κριμαία

File photo Δορυφορική εικόνα που διατίθεται από τη Maxar Technologies δείχνει τον απόηχο μιας αναφερόμενης επίθεσης στη ρωσική αεροπορική βάση Saki στη Novofedorivka, Κριμαία, Ουκρανία, 10 Αυγούστου 2022 (εκδόθηκε στις 11 Αυγούστου 2022). Η Ρωσία είπε ότι οι εκρήξεις που έγιναν στις 9 Αυγούστου ήταν τυχαίες και κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές, ενώ η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έχασε εννέα μαχητικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση στην Κριμαία. EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT — MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES — THE WATERMARK MAY NOT BE REMOVED/CROPPED — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Την προβληματική κατάσταση του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα εντοπίζουν οι βρετανικές μυστικές υπήρεσίες ενώ νέες εκρήξεις αναφέρθηκαν στην Κριμαία.

Αναλυτικά 

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να χρησιμοποιεί πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς για την υποστήριξη της χερσαίας επίθεσης» στην Ουκρανία, αλλά η «επί του παρόντος η περιορισμένη αποτελεσματικότητά του υπονομεύει τη συνολική στρατηγική εισβολής της Ρωσίας».

Αυτό ανέφεραν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών στο ημερήσιο δελτίο για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  Τόνισαν ότι ο ρωσικός στόλος που αγωνίζεται να «ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο της θάλασσας: έχει χάσει τη ναυαρχίδα του, τη Moskva, ένα σημαντικό μέρος των μαχητικών του και τον έλεγχο του Isle of Snakes». “Η περιορισμένη επί του παρόντος αποτελεσματικότητα του Μαύρου Στόλου υπονομεύει τη συνολική στρατηγική εισβολής της Ρωσίας, εν μέρει επειδή η απειλή για την Οδησσό έχει πλέον εξουδετερωθεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία μπορεί να εκτρέψει πόρους για να ασκήσει πίεση στις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις αλλού.”, κατέληξαν.

Εκρήξεις στην Κριμαία 

Ορισμένες εκρήξεις καταγράφηκαν στη βόρεια Κριμαία: σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης,  μεταξύ των οποίων σε μια αποθήκη πυρομαχικών που έπασε φωτιά στο Maiskoye, κοντά στο Dzhankoi. Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, που διορίστηκε από τη Μόσχα επικεφαλής της περιοχής, δήλωσε ότι «διεξάγονται έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος».

Με πληροφορίες από Repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Ο κίνδυνος «καταστροφής» στη Ζαπορίζια απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: