Σοβαρά επεισόδια: Βίαιη τροπή είχε και η νέα διαδήλωση στα Σκόπια κατά της συμφωνίας με τη Σόφια

File Photo Διαδηλωτές στα Σκόπια EPA/GEORGI LICOVSKI




Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στα Σκόπια για πέμπτη συνεχόμενη βραδιά, διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση που έχει στόχο να αρθεί το αδιέξοδο στις προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βίαια επεισόδια περιορισμένης έκτασης ξέσπασαν όταν μια ομάδα ανθρώπων πέταξε πέτρες, καρέκλες και μπουκάλια κατά διαδηλωτών και τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ με όπλο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία, δημοσίευσε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook που δείχνει έναν άνδρα με όπλο και ισχυρίστηκε ότι ο ένοπλος είχε σκοπό να τον σκοτώσει.

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τα επεισόδια στη διαδήλωση της Τρίτης τραυματίστηκαν 47 αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Μια ομάδα κυρίως νεαρών πέταξε πέτρες, μεταλλικές ράβδους, αυγά και μολότοφ στο κτίριο του κοινοβουλίου. Η αστυνομία είπε ακόμα ότι 11 διαδηλωτές συνελήφθησαν στα επεισόδια της Τρίτης. Ο πρωθυπουργός Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι καταδίκασε τις επιθέσεις στην αστυνομία, λέγοντας ότι η βία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπάσοφσκι επισκέφθηκε τους τραυματίες αστυνομικούς σε νοσοκομείο την Τετάρτη. Είπε ότι μια έρευνα για τους υποκινητές της βίας βρίσκεται σε εξέλιξη και προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσουν τις «αυστηρότερες δυνατές τιμωρίες».

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κάθε βράδυ από το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια γαλλική πρόταση συμβιβασμού με στόχο την άρση των αντιρρήσεων της γειτονικής Βουλγαρίας για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Mε πληροφορίες από efsyn.gr

Σε παραζάλη ο Ερντογάν: Η παγκόσμιας εμβέλειας εξουσία της Τουρκίας είναι σημαντική και πολύτιμη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: