Τρομακτικά videos τη στιγμή της αποκόλλησης παγετώνα, λόγω καύσωνα, στις ιταλικές Άλπεις: 6 νεκροί, 20 αγνοούμενοι

Ότι απέμεινε από τον παγετώνα Μαρμολάδα που αποκολλήθηκε στις ιταλικές Άλπεις στην περιοχή του Τρέντο epa10050457 A EPA/SOCCORSO ALPINO/ HANDOUT




Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εννέα τραυματίσθηκαν και τουλάχιστον 20 αγνοούνται από αποκόλληση στρώματος πάγου, στην ορεινή περιοχή Μαρμολάντα της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Δυο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ τη ζωή του έχασε και ένα παιδί 9 μόλις ετών.

Το ακραίο συμβάν οφείλεται, όπως φαίνεται, στις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων.

 

Οι έρευνες για επιζώντες από την κατάρρευση του παγετώνα ξεκίνησαν ξανά σήμερα, Δευτέρα.

Η εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Μικέλα Κάνοβα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συνολικός αριθμός των ορειβατών βρίσκονταν στην περιοχή είναι άγνωστος.

Δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των θυμάτων, αλλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών και είναι και ξένοι υπήκοοι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο την ώρα αυτή μεταβαίνουν στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας.

Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Παροχής΄Αμεσης Βοήθειας στην περιοχή των ‘Αλπεων Βάλτερ Καϊνέλλι τόνισε τέλος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.

Η εισαγγελία της πόλης Τρέντο άρχισε έρευνα, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για αυτήν τη θανατηφόρα φυσική καταστροφή.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Ανακτήθηκε ο έλεγχος των λογαριασμών του Βρετανικού Στρατού στο Twitter και στο YouTube που είχαν δεχθεί επίθεση χάκερς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: