Τριγμοί στην Ιταλική κυβέρνηση: Πέντε Αστέρια και Μπερλουσκόνι απειλούν τη συνοχή της

File Photo: Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πίνει έναν εσπρέσσο σε διάλειμμα μιας συνόδου της Κάτω Βουλής στην Ιταλία. EPA, Riccardo Antimiani




Ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να προχωρήσει σε επαλήθευση της συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αιτία της πρωτοβουλίας αυτής, η απόφαση των Πέντε Αστέρων να μην πάρουν μέρος, σήμερα στην βουλή, στην ψηφοφορία για την έγκριση του νομοθετικού διατάγματος που περιέχει μέτρα οικονομικής στήριξης των πολιτών.

Τα Πέντε Αστέρια διαφωνούν με μέρος των μέτρων, όπως εκείνο που προβλέπει την στήριξη κάθε πολίτη με εισόδημα χαμηλότερο των 35.000 ετησίως, με 200 ευρώ άπαξ, για την αγορά βενζίνης. Παράλληλα, αντιτίθενται στην πρόθεση του Ιταλού τεχνοκράτη- πρωθυπουργού να καταργήσει το «κοινωνικό εισόδημα» για τους άνεργους.

«Ζητούμε να επαληθευθεί η πορεία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιες πολιτικές δυνάμεις εννοούν πράγματι να στηρίξουν την κυβέρνηση, όχι προς εκλογικό όφελος, αλλά για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και για το συμφέρον των Ιταλών», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

Πριν το τέλος της εβδομάδας το συγκεκριμένο νομοθετικό διάταγμα θα πρέπει να εγκριθεί και από την γερουσία, όπου θα πρέπει να διαπιστωθεί, επίσης, ποιά στάση θα αποφασίσει να κρατήσει το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ελλάδα Αθήνα 

Μυστήριο οι πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων στις κατεχόμενες περιοχές- Η Μόσχα “δείχνει” τους Ουκρανούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: