Το ΔΗΚΟ χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για Ελλάδα και Κύπρο την έγκριση της τροπολογίας για τα F-16

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος στην παρέλαση για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Φωτογραφία Αρχείου, via Facebook




Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Αμερικανικής Βουλής, της τροπολογίας των Δημοκρατικών βουλευτών, Κρις Πάπας και Φρανκ Παλόνε, η οποία απαγορεύει την πώληση νέων F-16 στην Τουρκία, χωρίς πιστοποίηση από το Κογκρέσο.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) αναφερόμενο στη μεγάλη επιτυχία του Ελληνοαμερικανικού Λόμπι και των φιλελλήνων Αμερικανών νομοθετών να θέσουν ένα σοβαρό εμπόδιο για την αγορά από την Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών F-16.

Σημειώνει επίσης η ανακοίνωση:

Παρά τις εξουσίες που έχει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που δυνητικά μπορεί να ανατρέψει την πορεία αυτή, εντούτοις αυτό φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που κατατεθεί ανάλογη τροπολογία και στη Γερουσία, να γίνει νόμος των Ηνωμένων Πολιτών, στο πλαίσιο του αμυντικού προϋπολογισμού.

Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη για την Ελλάδα και την Κύπρο που θέτει ουσιαστικά την Τουρκία προ των ευθυνών της και που στέλνει το μήνυμα ότι οι παραβιάσεις, οι παράνομες ενέργειες και η επιθετική της συμπεριφορά, έχουν συνέπειες.

Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ επανέλαβαν την πρόκληση, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ: Ήρωες είναι αυτοί που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή πραξικοπήματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: