Φλεγόμενο καμίνι η Ευρώπη: 40άρια στο βορρά και τεράστιες φωτιές – Από 20 Ιουλίου και στην Ελλάδα [videos]

File Photo Ενας άνδρας δροσίζεται στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Πρωτόγνωρο, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, κύμα καύσωνα πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ευρώπη, με τον υδράργυρο να έχει «σκαρφαλώσει» στους 40 βαθμούς ακόμη και σε πιο βόρειες χώρες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε Ισπανία  όπου το θερμόμετρο άγγιξε του 44 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογη έιναι η κατάσταση και στην γειτονική Πορτογαλία, όπου εκτός από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι φωτιές τα τελευταία 24ωρα καίνε τεράστιες εκτάσεις. Μάλιστα, έχουν τραυματιστεί 29 άνθρωποι, καθώς χιλιάδες πυροσβέστες και δεκάδες αεροσκάφη δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, τις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Την ίδια ώρα, κύμα καύσωνα πλήττει Γαλλία και Βρετανία, με τους κατοίκους να ξεχύνονται σε παραλίες και συντριβάνια, αναζητώντας ανάσες δροσιές.

Το κύμα καύσωνα στην Γαλλία έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη ξηρασία, ενώ παράλληλα υπάρχει έντονη ανησυχία για ενδεχόμενες ζημιές στις σοδιές.




Η Ελλάδα δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από το σφοδρό αυτό κύμα καύσωνα και σύμφωνα με τους ειδικούς από την Πέμπτη 14 Ιουλίου η θερμοκρασία αναβαίνει αισθητά και προς το τέλος της εβδομάδας και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε τα πρώτα 40άρια.

Η κορύφωση του κύματος καύσωνα θα έρθει το διάστημα 20 με 24 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά ακόμα και τους 44 βαθμούς.




Με πληροφορίες από ΕΡΤ και OPEN

Οι κυρώσεις κτύπησαν στο ψαχνό το “Νόστιμο και τελεία”: Το Ρώσικο McDonald’s δεν έχει πατάτες για να συνοδεύει τα μπέργκερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: