Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό Άμυνας και αναπληρωτή πρωθυπουργό Ισραήλ

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Ισραηλινό ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργο του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ. Photo via Twitter@npanagioto




Η σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ αναδείχθηκε κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον υπουργό ‘Αμυνας και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Γκαντζ στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, στο Λαγονήσι.

Στη συνάντηση, εκφράστηκε, επίσης, ικανοποίηση για το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τις συνομιλίες τονίστηκε ότι η τριμερής συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ στον αμυντικό τομέα συμβάλλει στην προώθηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τη δημιουργία κλίματος ειρήνης και συνεργασίας, καθώς επίσης η σημασία του σχήματος συνεργασίας 3+1 με τις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Ν. Παναγιώτοπουλος τονίζει:

«Έχω τη χαρά να συναντώ στο περιθώριο του 26th Annual Economist Government Roundtable τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ».

«H Ελλάδα», προσθέτει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «στο προσκήνιο των εξελίξεων ως αδιαμφισβήτητος πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δρομολογείται η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ Σουηδίας-Φινλανδίας: Υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα προσχώρησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: