Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Γέμισε η κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε μία εφημερία

File Photο Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία υγειονομικών στο νοσοκομείο Παπανικολάου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Μέσα σε μία εφημερία, αυτήν της Δευτέρας 4 προς Τρίτη 5 Ιουλίου, γέμισε μία κλινική για ασθενείς με κορωναϊό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, γεγονός που καταδεικνύει ότι η πορεία του ιού έχει πάρει εμφανώς και πάλι την ανιούσα και το σύστημα υγείας έχει αρχίσει και πάλι να δέχεται μία πρώτη πίεση.

Όπως ανέφερε o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Αλέξανδρος Μανωλίτσας, στη χθεσινή εφημερία έγιναν 18 εισαγωγές ασθενών, αριθμός αρκετά μεγάλος σε σύγκριση με το τελευταίο δίμηνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με ασθενείς η πρώτη κλινική για κορωναϊό του νοσοκομείου, η οποία είναι δυναμικότητας 27 κλινών. Επίσης, άλλοι δύο ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στη μονάδα βραχείας νοσηλείας.

Το παρήγορο, κατά τον κ. Μανωλίτσα, είναι ότι μέχρι στιγμής δε νοσηλεύονται βαριά περιστατικά. Και οι 18 εισαχθέντες με κορωναϊό στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» περιθάλπονται σε απλές κλίνες. Τουλάχιστον προς το παρόν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δε δέχεται κάποια πίεση.

Να σημειωθεί ακόμα ότι μπορεί να αυξάνονται πάλι τα νούμερα εισαγωγών και νοσηλευομένων με κορωναϊό, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με τον περασμένο χειμώνα, διάστημα που κυριαρχούσε η μετάλλαξη Δέλτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τότε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ήταν γεμάτες εννέα κλινικές με ασθενείς με κορονοϊό, ενώ τώρα γεμάτη είναι μόνο μία.

«Είχαμε μία δυναμική και δύσκολη εφημερία χθες το βράδυ, αφού συνολικά από το νοσοκομείο μας πέρασαν 920 άτομα με διάφορες παθήσεις. Από αυτούς 43 άτομα χαρακτηρίστηκαν ως ύποπτα κρούσματα για κορωναϊό και τελικά έγιναν 18 εισαγωγές. Ευτυχώς, παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα και κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσουν και τα 27 κρεβάτια της πρώτης κλινικής που έχουμε διαθέσει για ασθενείς με κορωναϊό. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και στην επόμενη εφημερία μας, αυτήν της ερχόμενης Παρασκευής, θεωρώ δεδομένο ότι θα χρειαστεί να ανοίξουμε και δεύτερη κλινική για ασθενείς με κορωναϊό. Το ευχάριστο είναι ότι δε χρειάστηκε να εισαχθεί κάποιος στη ΜΕΘ, η οποία δε δέχεται μέχρι στιγμής κάποια πίεση. Έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές, όταν είχαμε γεμάτες εννέα κλινικές με ασθενείς με κορωναϊό. Έντονη πίεση θα αρχίσουμε να δεχόμαστε, αν γεμίσουν πέντε ή έξι κλινικές, ωστόσο, με βάση την πορεία της πανδημίας είναι γεγονός ότι αρχίζουμε να ανησυχούμε», τονίζει  o κ. Μανωλίτσας.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ο εφιάλτης του κορωναϊού είναι εδώ: 25.566 νέα κρούσματα,19 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: