Ιπτάμενοι φονιάδες τα ελικόπτερα MV-22 Osprey: Έχουν σκοτωθεί 51 άτομα από το 1989 (βίντεο από συντριβή σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο)

H στιγμή που το ελικόπτερο καθώς επιχειρεί να προσγειωθεί χτυπά τον κινητήρα του στο αεροπλανοφόρο. Screenshot via DailyMail video




Από το 1989 και την πρώτη του πτήση το αποκαλούμενο πλέον εξελιγμένο ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού MV-22 Osprey, έχει εμπλοκή στο θάνατο 51 ατόμων.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη πριν από ένα μήνα, ενώ βίντεο που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες δείχνει όσα συνέβησαν πριν πέντε χρόνια σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στις ακτές της Αυστραλίας.

Το τραγικό συμβάν που προκάλεσε τον θάνατο των τριών πεζοναυτών, έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου του 2017, όταν το αεροπλανοφόρο USS Green Bay βρισκόταν στην ακτή του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία.

Το βίντεο δείχνει το εξελιγμένο ελικόπτερο MV-22 Osprey– το οποίο μπορεί να πετάξει σαν αεροπλάνο και να αιωρείται σαν ελικόπτερο – να προσπαθεί να προσγειωθεί στο κατάστρωμα του αμερικανικού Green Bay στην ακτή του Κουίνσλαντ.

Αλλά το ελικόπτερο -το οποίο συνδέεται με σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που έχουν προκαλέσει το θάνατο 51 ανθρώπων από την πρώτη του πτήση το 1989 μέχρι σήμερα- πέφτει απροσδόκητα.

Χτυπά το αριστερό τμήμα του κινητήρα του στο κατάστρωμα ενώ τραντάζεται, με τον ναύτη που κινηματογραφούσε να τρέχει να σωθεί ακριβώς τη στιγμή που το ελικόπτερο αρχίζει να χάνεται από το οπτικό πεδίο.

Λίγες στιγμές αργότερα, το ελικόπτερο Bell-Boeing, το οποίο μετέφερε 26 μέλη της Marine Medium Tiltrotor Squadron 265 – έπεσε από ύψος 30 ποδιών στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μια τρύπα στο πιλοτήριο του κατεστραμμένου ελικοπτέρου το έκανε πλημμυρίσει αμέσως με νερό, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Όλοι εκτός από τους τρεις άνδρες διασώθηκαν, ενώ οι σοροί άλλων τριών ανασύρθηκαν μετά από έρευνα 12 ωρών.

Αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν ο 1ος υπολοχαγός Benjamin Cross, 26 ετών, από την Oxford, Maine, Cpl. Nathaniel Ordway, 21 ετών, από το Sedgwick, Kansas and Pfc. Ruben Velasco, 19 ετών, από το Λος Άντζελες. Δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το πιλοτήριο καθώς βυθίζονταν το ελικόπτερο. Ο Cross ήταν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους τη στιγμή της συντριβής.

Σύμφωνα με την αναφορά συντριβής, ο πιλότος του αεροσκάφους – ένας πεζοναύτης που δεν κατονομάζεται – «αναγνώρισε και προσπάθησε να διορθώσει έναν ρυθμό καθόδου 200-300 πόδια ανά λεπτό με εφαρμογή ισχύος χρησιμοποιώντας τον μοχλό ελέγχου ώσης».

Όμως η προσπάθειά του να σώσουν το ελικόπτερο απέτυχε. Κατέληξε να χτυπήσει το κατάστρωμα του Green Bay, να καταστρέψει ένα διπλανό  ελικόπτερο και να χτυπήσει μια χαλύβδινη σκάλα πριν βυθιστεί στον Ειρηνικό.

  • Τον περασμένο μήνα, πέντε πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν ένα άλλο Osprey συνετρίβη στην έρημο της Καλιφόρνια, προκαλώντας ακόμη περισσότερους φόβους για την ασφάλεια σχετικά με τη σειρά αυτών των ελικοπτέρων 

Το τελευταίο ελικόπτερο συνετρίβη στην κομητεία Imperial κοντά στην εθνική οδό 78 και την πόλη Glamis, η οποία βρίσκεται 30 μίλια βόρεια των συνόρων με το Μεξικό και 150 μίλια ανατολικά του Σαν Ντιέγκο.

Η έρευνα για το τι προκάλεσε την πτώση του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Αποκάλυψη Forbes: Aκόμη κι αν οι ΗΠΑ δώσουν τα F-16 στην Τουρκία, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα έχει το τεχνολογικό πλεονέκτημα στους αιθέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: