Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος: Κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες και δεκάδες τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα νερά [videos]

Στιγμιόυτπο από την κακοκαιρία στη Σκύρο. Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Elena Filippaiou




Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Σκύρο, όπου οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα  την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού καθώς και την διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποια τμήματα του οδικού δικτύου.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχος του νησιού Νίκο Μαυρίκο, τέσσερις γέφυρες υπέστησαν ζημιές, γεγονός που ανάγκασε ρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

«Στην παραλία του Πεύκου εγκλωβίστηκαν αρκετοί λουόμενοι που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μια ταβέρνα της περιοχής. Τους απεγκλωβίσαμε δυόμισι ώρες μετά»,  δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Ο κ. Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πλέον, όπως είπε, λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί, ενώ παράλληλα έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

 



ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους στη Χαλκιδική: Ερευνες από ελικόπτερο και τρία σκάφη του λιμενικού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: