Ποιος θα αντικαταστήσει τον Τζόνσον; Τέσσερις πιθανοί διάδοχοι με τον υπουργό Αμυνας Μπεν Γουάλας να προηγείται

FILE PHOTO: Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας EPA, ANDY RAIN




Μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον κυκλοφορούν ονόματα και λίστες με τους πιθανότερους διαδόχους του. Πρώτος έρχεται ο υπουργός Αμυνας Μπεν Γουάλας ο  οποίος χαίρει εκτίμησης αλλά ευνοείται και λόγω της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία

Αναλυτικά 

Μπεν Γουάλας

Ο 52χρονος υπουργός Άμυνας είναι πιο δημοφιλής από ποτέ εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αν και πάντα αρνιόταν ότι ενδιαφέρεται να διοριστεί αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, θεωρείται από τους Τόρις ως μια ειλικρινής και ικανή προσωπικότητα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov που κυκλοφόρησε την Πέμπτη και πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, ο Μπεν Γουάλας, στο Υπουργείο Άμυνας από το 2019, θα κέρδιζε έναντι όλους τους άλλους ανταγωνιστές του σε περίπτωση εκλογής νέου ηγέτη των Συντηρητικών.

Πένυ Μόρνταντ

Photo via Facebook

Η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου , Πένυ Μόρνταντ, 49 ετών, ήταν ένα πρόσωπο στην εκστρατεία για το Brexit το 2016 και από τότε εργάζεται για τη διαμεσολάβηση εμπορικών συμφωνιών. Ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε υπουργός Άμυνας τον Μάιο του 2019. Έφυγε από αυτή τη θέση όταν ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε την εξουσία. Σήμερα είναι υπουργός Διεθνούς Εμπορίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov, θα ήταν η δεύτερη πιο σοβαρή υποψήφια για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ακριβώς πίσω από τον Μπεν Γουάλας.

Ρίσι Σουνάκ

photo via Facebook

Ο Καγκελάριος του Οικονομικού, ο πρώτος Ινδουιστής που κατείχε αυτή τη θέση, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση την Τρίτη με θόρυβο. Η παραίτησή του τον τοποθετεί στο πλευρό των φαβορί για να πάρει τη σκυτάλη από τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Ρίσι Σουνάκ, του οποίου οι παππούδες και γιαγιάδες μετανάστευσαν από τη βόρεια Ινδία στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1960, ήταν αναλυτής στην Goldman Sachs και στη συνέχεια εργάστηκε σε hedge funds. Εξελέγη βουλευτής το 2015. Ο 42χρονος υπέρμαχος του Brexit έγινε υπουργός Οικονομικών το 2020 αλλά έχει επικριθεί για την ανεπαρκή δράση του ενάντια στην εκτίναξη των τιμών.

Λιζ Τρας

File Photo: Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας.
EPA, Tomasz Gzell

Η ειλικρίνεια και η προθυμία της να παρέμβει στους πολιτιστικούς πολέμους έκανε την Υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας αρκετά δημοφιλή στη βάση των Τόρις. Η Λιζ Τρας , 46 ετών, έλαβε τη λεπτή θέση ως ανταμοιβή για το έργο της ως Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου. Σε αυτή τη θέση, αυτή η υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου, η οποία είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν αλλάξει πλευρά, σύναψε μια σειρά εμπορικών συμφωνιών μετά το Brexit.

Η σκληρή του γραμμή για την εισβολή στην Ουκρανία ή οι απειλές ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από τη συμφωνία της ΕΕ για τη Βόρεια Ιρλανδία απευθύνονται σε ορισμένους συντηρητικούς.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: Το «λαδωμένο γουρουνάκι» που δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με την αλήθεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: