ΠΑΣΟΚ: Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση για τους πανηγυρισμούς και την κριτική σχετικά με την πυρκαγιά στη Πεντέλη [βίντεο]

File photo: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Αυτοσυγκράτηση σε κριτική και πανηγυρισμούς για το τι έφταιξε και τι προκάλεσε την πυρκαγιά στη Πεντέλη συνέστησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ.

Ο κ. Μάντζος ανέφερε πως «θα πρέπει να περιμένουμε τον αναλυτικό απολογισμό και μία αναλυτική ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη, ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της πύρινης περιπέτειας όσον αφορά στην οικολογική καταστροφή».

«Η Πεντέλη δεν είναι ένας ασυνήθιστος τόπος πυρκαγιών. Έχει καεί άλλες δύο φορές και αναρωτιέται κανείς, αν δεν μπορούμε να σώσουμε την Πεντέλη τι μπορούμε να σώσουμε εν τέλει;», αναρωτήθηκε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι με πρωτοβουλία του άνοιξε η συζήτηση για τον κλιματικό νόμο και πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έβαλε την κλιματική ατζέντα στη δημόσια συζήτηση της χώρας.

«Όταν μιλούσαμε για την κλιματική αλλαγή, μας έλεγαν για πράσινα άλογα, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι δικαιολογία, η κλιματική κρίση είναι εδώ, για συντονιστικές ή επιχειρησιακές ανεπάρκειες του κράτους. Είναι αιτία για δράση», σημείωσε.

Ο κ. Μάντζος επέκρινε τη κυβέρνηση για την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας εξηγώντας, ταυτόχρονα, τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Θα πρέπει να δούμε μία Πολιτική Προστασία με έναν κεντρικό συντονισμό, συμφωνούμε στην ύπαρξή του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης προφανώς και Πολιτικής Προστασίας, αλλά με αποκεντρωμένες αρμοδιότητες.

Δεν μπορεί κανείς να καυχιέται και ειδικά η κυβέρνηση για το δήθεν επιτελικό κράτος όταν δεν είναι γνωστές εκ των προτέρων οι διαδικασίες και οι βασικές αρμοδιότητες, όπως το κλάδεμα και ο καθαρισμός των οδών.

Χρειάζεται έμφαση στην πρόληψη και όχι μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών. Καλό να αποκαθιστούμε τις ζημιές αλλά θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να τις προλαμβάνουμε, άρα και οι πόροι που διατίθενται στην πρόληψη θα πρέπει να διατίθενται με διαφανείς διαδικασίες, με λογοδοσία και διαφάνεια», επεσήμανε.

Τέλος, στήριξε το Πυροσβεστικό Σώμα λέγοντας ότι χαίρει κοινωνικής αναγνώρισης και ζήτησε ενίσχυση της αξιοκρατίας και του ανθρώπινου δυναμικού.




Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, αλλά το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: