Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ρόλο …κομματάρχη για να σώσει τον ΔΗΣΥ: Κατά τα άλλα, είχε υποσχεθεί καμία ανάμειξη στις προεδρικές!!!

Ο πρέοδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Φωτογραφία ΔΗΣΥ




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την ίδρυση του. Και από Πρόεδρος έγινε …κομματάρχης!

Δεν χρειάζεται η πατρίδα μας πειράματα, είπε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι όποτε εν ονόματι της αλλαγής έγιναν πειράματα προέκυψαν κίνδυνοι για τη χώρα. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ενθάρρυνε τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη να “κατέβει” στον πολιτικό στίβο.

Ο Κύπριος Πρόεδρος προσπαθεί να σώσει τον ΔΗΣΥ, όχι τόσο τον υποψήφιο του, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο έχουν τις χειρότερες των σχέσεων.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 46 χρόνων από την ίδρυση του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, χαριτολογώντας, ανεβαίνοντας στο αναλόγιο για τον χαιρετισμό του, είπε ότι «γίνατε μάρτυρες της προσπάθειας δύο μελών της προεδρικής φρουράς να με υποβαστάξουν. Ούτε εγώ ούτε ο ΔΗΣΥ χρειαζόμαστε δεκανίκια».

Επεσήμανε ότι «υπήρξε από της ίδρυσης του ο ΔΗΣΥ αυτόνομη πολιτική δύναμη, διότι εκφράζαμε αυτό που ο λαός ήθελε: την ίδρυση μιας σοβαρής πολιτικής δύναμης που να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού που δεν είναι άλλες από το αίσθημα ασφάλειας, το αίσθημα σταθερότητας, το αίσθημα ότι αυτοί που κυβερνούν γνωρίζουν.

Αυτή η παράταξη έχει αρχές, τις οποίες ακολουθεί. Δεν μεταλλάσσεται αναλόγως των καιρών ή αναλόγως των επικρατουσών συνθηκών. Είναι ευπροσάρμοστη, ακούει βεβαίως και συνδιαλέγεται. Αυτές είναι οι βασικές αρχές που οδήγησαν τον Γλαύκο Κληρίδη, μια ανάλογη μέρα του ’76, να ιδρύσει αυτή τη μεγάλη παράταξη, μια παράταξη που από τα 46 χρόνια ζωής της, τα 20 κυβέρνησε και απέδωσε έργο σε αυτή την πατρίδα.

Μια παράταξη που σεβάστηκε την εντολή του λαού. Μια παράταξη που ενδεχόμενα θα κυβερνούσε πολύ περισσότερα χρόνια αν δεν υπήρχε το σαράκι της διχόνοιας, αν κάποιοι δεν καλλιεργούσαν υπέρμετρες φιλοδοξίες σε κάποιους άλλους ενθαρρύνοντας τους ότι τάχα έφθασε η ώρα να κυβερνήσουν.

Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει φιλοδοξίες, είναι δικαίωμα του καθενός να επιδιώκει να δει πόσο πολιτικά ανελίσσεται. Είναι, όμως, και υποχρέωση του οποιουδήποτε από μας – από την ώρα που ανήκει σε μια πολιτική παράταξη, όχι να λέγεται ότι ανήκει – να την τιμά δια έργων.

Πολλές ήταν οι προσπάθειες από πολλούς, είτε στα αρχικά στάδια μέσα από την άσκηση βίας, άσκηση απειλών, περιθωριοποίηση των οπαδών μας, στιγματισμό όταν διάβαζαν συγκεκριμένες εφημερίδες, με απώτερο στόχο είτε τη διάλυση ή τη διάσπαση είτε την αδυναμία ανάπτυξης. Όσο δοκίμαζαν όσο μας πολεμούσαν τόσο ισχυροποιούμασταν. Και σήμερα, να ξέρετε πως ο λαός αυτό που θέλει είναι αυτό που έχουμε δώσει: σταθερότητα, ανάπτυξη, εγγύηση για το αύριο. Διότι είμαστε σοβαροί και όχι λαϊκιστές. Και αυτό έχει τη σημασία του.

Το είπα και στο τελευταίο συνέδριο και το επαναλαμβάνω: Ένα θέλω από όλους σας. Να συστρατευτείτε όπως πράτταμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, να σταθείτε και να αναγνωρίσετε ότι αν καταγράψαμε επιτυχίες ήταν διότι η παράταξη μας ήταν ισχυρή στο Κοινοβούλιο. Και δεν ήταν μόνο ισχυρή στο Κοινοβούλιο, είχε και έναν ισχυρό ηγέτη που καθοδηγούσε, που δημιουργούσε τις προοπτικές συνεργασίας.

Προχθές συνομιλούσα με τον φίλο Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Προσπαθεί να συστήσει Κυβέρνηση, με συμμαχίες. Του είπα ότι για μια δεκαετία κυβερνώ χωρίς να διαθέτω πλειοψηφία. Και παρά ταύτα το έργο που έχουμε παράξει είναι καταγεγραμμένο ωσάν να είχαμε πλειοψηφία από την πρώτη μέρα.

Και αν έγινε κατορθωτό – και το επαναλαμβάνω και το υπογραμμίζω και πρέπει όλοι να το έχετε κατά νου – να πετύχουμε τα όσα θα καταγραφούν με το τέλος της δεκαετίας, ήταν διότι υπήρχε ένας ηγέτης του ΔΗΣΥ στη Βουλή που πετύχαινε να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις και την πλειοψηφία, για να μπορούμε να περνούμε μεταρρυθμίσεις, να μπορούμε να δημιουργούμε προοπτικές, να έχουμε κυριολεκτικά αλλάξει την πορεία αυτού του κράτους.

Μια πορεία που σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό. Μια πορεία που με όσα με χαρά άκουσα σήμερα από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, θα έχει συνέχεια. Και αυτή η συνέχεια εξαρτάται από τον καθένα από μας.

Δεν χρειάζεται η πατρίδα μας πειράματα. Όποτε εν ονόματι της αλλαγής έγιναν πειράματα είχαμε το φαινόμενο του 2012 προς το 2013, ή είχαμε το φαινόμενο του κινδύνου της χρεοκοπίας της χώρας.

Για αυτό, 46 χρόνια από την ίδρυση αυτής της παράταξης, είναι ιστορικό χρέος στον καθένα από μας, στους παλιούς σαν τους θεμελιούς, στους νέους ως η προοπτική του μέλλοντος. Αυτό υπαγορεύει η Ιστορία μας, αυτό θέλει η πατρίδα μας, αυτό ζητώ ως ο Επίτιμος Πρόεδρος της παράταξης από όλους ανεξαίρετα που έχουν το στίγμα του συναγερμικού στο αίμα τους που ρέει, το συναγερμικό DNA.

Μην προδώσετε την παράταξη μας, μην προδώσετε την πατρίδα μας. Δεν ζητούμε τίποτα άλλο παρά την προσήλωση, την αγάπη στην πατρίδα και τη στήριξη στη σιγουριά, στη σταθερότητα, στην προοπτική».

Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη συμφωνούμε στο πρόβλημα διαπλοκής, δήλωσε ο Νικόλας: Γνωρίζω τι έγινε στο Κραν Μοντανά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: