Ο κατά δήλωσή του νικητής Ερντογάν: Μηρυκάζει τα νησιά, περιμένει τους «τρομοκράτες», επαναφέρει τη θανατική ποινή, στοχεύει τη Συρία και τάζει αυξήσεις

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τη σύζυγο του Εμινέ, στα σκαλιά του προεδρικού αεροπλάνου. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει ακάθεκτος τη δική του πορεία προς το… πεπρωμένο του, τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Εκλογές που όπως όλα δείχνουν θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να κερδίσει όχι μόνο για να διασφαλίσει την ασυλία του αλλά κυρίως για να ολοκληρώσει αυτό που μόνον αυτός αντιλαμβάνεται ως… έργο του.

Οι νέες του δηλώσεις, σήμερα Παρασκευή, μετά την επιστροφή του από το σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως καταγράφονται στο τουρκικό Τύπο είναι απολύτως κατατοπιστικές για όσα έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν.

Η Hellas Journal παραθέτει επιλεγμένα ορισμένα σημαντικά αποσπάσματα που δείχνουν τις επόμενες κινήσεις και ξεδιπλώνουν τη στρατηγική του, όπως δημοσιεύθηκαν στην yenisafak.com

«ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ»

Αν και η αντιπολίτευση προσπάθησε να το επισκιάσει, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ήταν μια μεγάλη διπλωματική νίκη για την Τουρκία. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τους συνομιλητές μας, αλλά και από όλους με μυαλό, συνείδηση και ελάχιστες γνώσεις διπλωματίας. Όλοι βλέπουμε την απογοήτευση όσων βασίστηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση μπροστά στα επιτεύγματα της Τουρκίας.

Φυσικά, οι υποσχέσεις είναι σημαντικές, αλλά το κύριο για εμάς είναι η υλοποίηση. Ως χώρα που έχει επανειλημμένα μαχαιρωθεί στην πλάτη στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, ενεργούμε προσεκτικά. Το επόμενο διάστημα θα παρακολουθούμε στενά εάν πραγματοποιούνται οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας».

«Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Φυσικά, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι θα φέρουν στην πράξη όλες αυτές οι αποφάσεις που ελήφθησαν και καταγράφηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτές οι υπογραφές δεν σημαίνουν το τέλος αυτής της δουλειάς. Νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς βιάζονται λίγο γι’ αυτό. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Αυτή είναι μια άλλη πρόσκληση. Μια διαδικασία ξεκινά με αυτήν την πρόσκληση. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα πάρει αυτό.

PKK/PYD/YPG, FETO, όλες αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις μπαίνουν τώρα στα γραπτά αρχεία του ΝΑΤΟ μέσω των συναντήσεών μας. Το PKK ήταν στα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά το YPG/PYD και η FETO δεν ήταν.

«Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ»

Ενώ αγωνίζονται να μην μπουν σε αυτά τα κείμενα, λέμε, «Θα μπει σε αυτά τα κείμενα. Συγγνώμη αν δεν είναι. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας», είπαμε. Οι ομάδες μας συναντήθηκαν, μίλησαν και τελικά συμπεριλήφθηκαν και αυτά στα κείμενα. Έτσι η δουλειά έγινε προσκλητήριο. Όμως η διαδικασία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μετά από αυτό, αυτή η επιχείρηση έχει ένα μακρύ ταξίδι, υπάρχει μια διαδικασία.

Στη συνάντησή μας εδώ, αποκαλύψαμε ξανά όλες τις πληροφορίες, τα έγγραφα και τις εικόνες σχετικά με τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης τόσο στη Σουηδία όσο και στη Φινλανδία. Τους δώσαμε και αυτά και τα φυλλάδια σε flash drives. Είπαμε, «Πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες της τρομοκρατικής οργάνωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν ομάδων και να ξέρετε τι κάνουν». Η Τουρκία συνεχίζει αυτόν τον αγώνα εδώ και 40 χρόνια και οι 40 χιλιάδες άνθρωποι μας, μαρτύρησαν τους πολίτες μας.

Δημοσιεύσαμε επίσης ένα βίντεο που ετοίμασε η Διεύθυνση Επικοινωνιών μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας για την τρομοκρατία, περιγράφοντας το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας και τον αγώνα της χώρας μας κατά της τρομοκρατίας. Φυσικά, εκείνο το βίντεο είχε τεράστιο αντίκτυπο πάνω τους.

«ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ στο ΝΑΤΟ»

  • Από όσο μπορώ να δω, υπάρχει κάποια πίεση από την κοινή γνώμη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, εάν κάνουν ένα βήμα πίσω, δεν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους εδώ, εάν συνεχίσουν να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Τουρκίας, είναι δυνατόν να μπλοκάρουν, να αναστείλουν ή να παγώσουν τις διαδικασίες ένταξής τους; Υποσχέθηκε κάτι τέτοιο;

Τέλος πάντων, η είσοδος, η πρόσκληση ή η αποδοχή εδώ δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν τέτοια στιγμή. Η διαδικασία για τη Μακεδονία κράτησε πολλά χρόνια. Αυτά δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν αμέσως. Τι θα κάνουν σε αυτή τη διαδικασία, ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν; Μόλις συμβούν αυτά, θα ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία. Η αρχή έγκρισης μας είναι το κοινοβούλιο μας. Χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου μας, το έργο αυτό δεν τίθεται σε ισχύ. Για αυτό, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για αυτό.

Επί του παρόντος, η Σουηδία και η Φινλανδία δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό μια για πάντα. Όσοι όμως αγνοούν αυτό το θέμα πιστεύουν ότι αυτές οι δύο χώρες έχουν γίνει πλέον μέλη του ΝΑΤΟ. Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

«ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΟΜΕΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»

Τώρα υπάρχουν υποσχέσεις για αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, η Σουηδία θα μας στείλει 73 τρομοκράτες. Φυσικά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών θα τους σημαδέψουν και θα τους ακολουθήσουν και θα πουν «Στείλτε αυτούς τους τρομοκράτες». Όλα αυτά είναι πλέον εμφανή ως αιτήματά μας. Αυτά ήρθαν. Αν δεν έρθει, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται μέσω των ιδρυμάτων και των μονάδων μας ανά πάσα στιγμή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

  • Ανακοινώσατε ότι η νέα επιχείρηση κατά της Συρίας θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες. Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας εννοείτε στρατιωτικά ή διπλωματικά;

Έχω πάντα μια δήλωση για αυτό το θέμα. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Δεν χρειάζεται φασαρία. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Δουλεύουμε ήδη σε αυτόν τον τομέα αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε, έχουμε έργα στο βόρειο Ιράκ αφενός, και έργα στο Αφρίν, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, και ούτω καθεξής, αφετέρου. Παρεμπιπτόντως, έχουμε μεγάλη θλίψη, έχουμε μάρτυρες, αλλά τους βάζουμε να πληρώσουν το τίμημα 10 προς 1. Αυτή η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλλά φυσικά, υπάρχουν προσδοκίες πέρα από αυτό που έχει γίνει κατανοητό ή κατανοητό μέχρι τώρα. Το γνωρίζω και εγώ. Αν κάνουμε λίγη υπομονή, ελπίζω να πραγματοποιήσουμε τις επεμβάσεις που κάνουμε βήμα-βήμα αυτή τη στιγμή, με τον πιο δυνατό τρόπο όταν έρθει η ώρα.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ»

Η στάση του αρχηγού της Ελλάδας είναι ήδη ξεκάθαρη. Απέναντι σε αυτή τη στάση, απασχολούν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου «Εμείς θα είμαστε ενδιάμεσοι, φέρτε τους μαζί, να έχετε συνάντηση, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους». Και τους είπαμε: “Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση αυτή τη στιγμή.” Γιατί είναι προφανές πώς εξοπλίζουν αυτή τη στιγμή τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και πάει στα νησιά. προσπαθεί να δώσει σήμα από εκεί χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Κάνοντας αυτό, Λυπούμαστε, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να φροντίσει τον εαυτό του. Δεν γίνεται να μαζευτούμε αφού δεν τον τακτοποιήσουμε.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ABDULHAMİT ΣΤΗ ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ

Κυβερνάμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Τουρκίας. Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία με πληθυσμό 85 εκατομμυρίων. Πρέπει να μεταφέρουμε και να μεταφέρουμε αυτή την ισχυρή Τουρκία στο μέλλον μας με πολύ πιο δυνατό τρόπο. Το τρυπάνι μας Abdülhamid Han, το οποίο αναφέρθηκε στην προηγούμενη ερώτηση, είναι ένα βήμα αυτής της προσέγγισης. Φυσικά, αυτή η διαδικασία κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Φανταστείτε πριν από 20 χρόνια, δεν είχαμε ούτε σεισμική έρευνα ούτε πλοίο γεωτρήσεων. Τώρα όμως, με 2 σεισμικές έρευνες και 4 πλοία γεωτρήσεων, θα ψάχνουμε και θα σαρώνουμε συνεχώς τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο και θα προσπαθούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από αυτά.

Σύμφωνα με τις αναφορές που μας δίνονται αυτή τη στιγμή, ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και στις αρχές του επόμενου έτους. Διότι υπάρχουν πλέον σήματα στις εκθέσεις για αυτό το θέμα. Ελπίζω αυτό το αέριο Από τη στιγμή που θα δούμε το λάδι, θα ξεκινήσει και η διαδικασία ανακούφισης των πολιτών μας από αυτή την άποψη. Από αυτή την άποψη, τα πλοία αυτά θα επιχειρούν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

«ΕΓΚΡΙΝΩ ΑΝ Η θανατική ποινή περάσει από τη ΒΟΥΛΗ»

  • Στην υπόθεση της δολοφονίας της Πινάρ Γκιουλτεκίν, η οποία επηρέασε βαθιά ολόκληρη την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες, η ποινή μειώθηκε. Τι θα έλεγες για αυτήν την απόφαση έκπτωσης; Υπήρχε επίσης το θέμα της θανατικής ποινής που σχετίζεται με τέτοια εγκλήματα. Υπάρχει θανατική ποινή για φόνο γυναικών;

Ως προς αυτό, ο Devlet Bey είχε ήδη κάνει μια δήλωση. Το θέμα του θανάτου μπορεί να έρθει ξανά στην ατζέντα της χώρας μας και αυτό να ανοίξει προς συζήτηση. Φυσικά και ο θάνατος της Pınar Hanım δεν είναι τυχαίος θάνατος. Εδώ υπάρχει απόλυτη βαρβαρότητα. Αυτή η βαρβαρότητα δεν ταιριάζει σε αυτό το έθνος. Δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά κάτι τέτοιο. Για αυτό είχαμε τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης μου και μιλήσαμε για αυτές. Εάν χρειαστεί, αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί και να γίνει θέμα συζήτησης. Πρέπει να δούμε τι θα βγει από αυτή τη συζήτηση. Στη συνέχεια, μπορεί να γίνει ένα βήμα ανάλογα με το αποτέλεσμα. Επειδή υπάρχουν πολλές φρικαλεότητες παρόμοιες με την κατάσταση του Pınar Hanım. Αυτά πραγματικά δεν είναι βρώσιμα πράγματα. Γι’ αυτό και εδώ γίνεται όλη η διαπραγμάτευση και η συζήτηση αυτής της δουλειάς. Φυσικά, πρόκειται για ένα θέμα που απαιτεί συνταγματική τροποποίηση. Το έχω ξαναπεί

«ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ»

Η Επιτροπή Καθορισμού Κατώτατου Μισθού εργάζεται. Ας ελπίσουμε ότι οι φίλοι μας θα ολοκληρώσουν τη δουλειά με τρόπο που να εμποδίζει τους ανθρώπους να εργάζονται στο τζαμί. Γνωρίζω ότι η Επιτροπή Καθορισμού Κατώτατου Μισθού θα καθορίσει το ιδανικό επίπεδο. Ελπίζουμε να μοιραστούμε τα καλά νέα με τους εργαζόμενους και τους εργαζομένους μας. Έχουμε υπόσχεση και αποφασιστικότητα να μην συντρίψουμε κανέναν από τους πολίτες μας στον πληθωρισμό. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει ανάλογα με τις περιστάσεις.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Υπήρξε η διαδικασία θέσπισης ορισμένων άλλων σημαντικών νόμων, ειδικά αυτή την εβδομάδα. Αυτό περιλαμβάνει αμνηστία φοιτητών, 3600 πρόσθετους δείκτες και άλλους νόμους. Εδώ επετεύχθη συναίνεση. Η Λαϊκή Συμμαχία και η αντιπολίτευση κατέληξαν στο εξής: Είπαν «να ψηφίσουμε αμέσως αυτούς τους 5-6 νόμους και θα το αντιμετωπίσουμε όταν ανοίξει η Βουλή». Με πήρε τηλέφωνο ο αντιπρόεδρος της ομάδας μας. «Υπάρχει μια τέτοια κατάσταση. Η συμφωνία μας είναι εντάξει, αλλά τι θα λέγατε να αφήσουμε τον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης στην έναρξη της Συνέλευσης;». αυτοι ειπαν. Είπαμε, «αφού υπάρχει τέτοια συμφωνία μεταξύ σας, ας αφαιρέσουμε τουλάχιστον τους άλλους. Θα τα βάλουμε σε εφαρμογή άμεσα. Έτσι θα ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία αλληλέγγυα» και το αφήσαμε στην έναρξη της Συνέλευσης.

HJ με πληροφορίες από yenisafak.com

Θέλει και τους Κούρδους μαζί της η εξακομματική συμμαχία της αντιπολίτευσης στην Τουρκία: Κόντρα στον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: