Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, χαρακτηρίζει την πολιτική της Ρωσίας με το αέριο ως “ύπουλο παιχνίδι”

FILE PHOTO Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ EPA, CHRISTIAN BRUNA




Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οικονομικού περιοδικού, Manager Magazin σε δηλώσεις του προς το Γερμανικό Πρακτoρείου (DPA),  μόλις ανακοινώθηκε χθες η περαιτέρω μείωση της ροής φυσικού αερίου από την Gazprom μέσω του Nord Stream 1, ο Υπουργός Οικονομίας, Robert Habeck, αντέδρασε σε υψηλούς τόνους.

Δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) παίζει ένα «ύπουλο παιχνίδι» και προσπαθεί να αποδυναμώσει τη μεγάλη υποστήριξη προς την Ουκρανία και να διχάσει την κοινωνία μας, για αυτό και υποδαυλίζει την ανασφάλεια και ωθεί προς τα πάνω τις τιμές.

«Σε αυτό εμείς αντιτάσσουμε την ενότητα και τις συντονισμένες ενέργειες», δήλωσε ο κ. Habeck, ο οποίος ξεκαθάρισε μιλώντας στο DPA ότι δεν υπάρχουν τεχνικοί λόγοι για τη μείωση της παροχής αερίου, καθώς η τουρμπίνα είναι έτοιμη προς εξαγωγή και τα έγγραφα εξαγωγής της από την Siemens Energy είναι επίσης πλήρη.

«Η Ρωσία παραβιάζει τις συμβάσεις και επιρρίπτει την ευθύνη στους άλλους», υπογράμμισε ο Γερμανός Υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει και χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Δικτύων, Klaus Müller, κατά τη διάρκεια διάσκεψης της κυβέρνησης του κρατιδίου της Bάδης-Βυρτεμβέργης για τη διαχείριση της κρίσης:

Ο κ. Müller προειδοποίησε ότι ακόμα και με το 40% της χωρητικότητας του αγωγού θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στον χειμώνα, ενώ αν τώρα ρέει αέριο στο 20% της μέγιστης χωρητικότητας του αγωγού, η προμήθεια φυσικού αερίου σε αντικατάσταση του ρωσικού, καθίσταται ακόμα πιο επείγουσα και πρωτίστως το γέμισμα των δεξαμενών αποθήκευσης θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: Manager Magazin – Habeck nennt Russlands GasPolitik “perfides Spiel

Μέσα στον χαμό και πάλι στη Μόσχα ο Σρέντερ: Το ανακοίνωσε το Κρεμλίνο * Δεν επιβεβαίωσε συνάντηση με Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: