Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ με αιτήματα στον Ακάρ: Όχι εισβολή στη Συρία, να μειωθούν οι εντάσεις στο Αιγαίο

FILE PHOTO: US Secretary of Defense Lloyd Austin (R) and Greek Minister of Defense Nikolaos Panagiotopoulos (L) participate in an enhanced honor cordon prior to a meeting at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA, 18 July 2022. EPA, SHAWN THEW




Ο Υπουργός Άμυνας Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν (Lloyd Austin) συνομίλησε τηλεφωνικώς χθες με τον Τούρκο ομόλογό του,  Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), με τον οποίο συζήτησε βασικά την εισβολή, που προανήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων του YPG.

Ο Αμερικανός υπουργός έθεσε στον κ. Ακάρ και το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο, όπως είχε υποσχεθεί στον υπουργό Άμυνας της Ελλάδα, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη συνάντησή τους, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου οι δύο υπουργοί Άμυνας συνομίλησαν “προκειμένου να συζητήσουν την σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στη Συρία και την ανάγκη για την συνέχιση των προσπαθειών για την μείωση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω εποικοδομητικού διαλόγου”.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι:

Οι κ. Όστιν και Ακάρ, συζήτησαν επίσης την συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία. Ο Αμερικανός υπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του “για τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Τουρκίας αναφορικά με την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Το Κογκρέσο, με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα υλοποιήσει την υπόσχεση του Προέδρου Μπάιντεν στον Ερντογάν για τα F-16

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: